It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Aloittelijan opas taustalaulamiseen

Kaikki amatöörit sekä ammatikseen laulavat ovat aina olleet kiinostuneita lauluharmonioista joita esim. Simon & Garfunkel tai The Beach Boys käyttävät jatkuvasti lauluissaan.

Nämä kauniit laulut on toteutettu lauluharmonioilla joka on verrattain vaikea ala hallita, ja joka itse asiassa vaatii myös musiikin teorian tuntemusta (soinnut, sävelläji)... tai ainakin erittäin hyvän musiikkikorvan.

Lauluharmonioissa lauletaan samat sanat ja rytmisesti sama suoritus kuin pää-laulussakin, mutta eri nuotissa.Yleensä lauluharmoniat ovat hieman päälaulua hiljaisemmalla jotta ne eivät muuta tai häiritse päälauluosuutta.

Jotta voit kehittää lauluharmonian, sinun pitää tietää missä soinnussa melodia kulkee. Sointu sisältää monia nuotteja ja näistä melodian rinnakkaisnuoteista harmonia koostuu. Harmonioita voi myös luoda jos osaa soittaa jotain soitinta. (tai vaikka etsimällä niitä netistä).

Useimmiten, sointu muodostuu kolmesta yhteisestä nuotista : perusnuotti, terssi (4 säveltä ylempänä, 3 jos sointu on molli) ja kvintti eli viides sävel perusnuotista (7 säveltä ylempänä). Esimerkiksi soinussa F, F nuotti on perusnuotti, A on terssi ja C on kvintti. Kun lauletaan F nuottiin harmonioita, jos sointuna alla on myös F, nuotit A ja C sopivat hyvin.

Otetaan toisena esimerkkinä G sointu, jossa B on (terssi) ja D on (kvintti). Jos laulu menee perunuotissa G, saat hyvältä kuulostavat harmoniat kun aloitat ne joko B tai D nuotista.

Edellä kerrottu on vain harmoniaopin perustaa ja niistä voidaan edetä paljon rikkaimpiin kuvioihin. Mutta kyseessä on kuitenkin ensimmäinen askel harmonia-opissa ja terssiä sekvä kvinttiä kuulee kaikissa moderneissa kappaleissa hyvin paljon.

Teorian lisäksi on tärkeää kouluttaa korvaa kuulemaan harmoniat sekä laulamaan niitä. Karaoke on tässä asiassa loistava harjoitusalusta. Voit laulaa harmonioita pää-laulun päälle sekä kokeilla erilisia kuvioita täysin vapaasti.

Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.