It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Paranna ääntäsi hetkessä

Laulajan on turha odottaa valon äkillistä syttymistä tai ihmettä mikä sekunnissa radikaalisti parantaa lauluääntä, (elämä ei ole kuin ostos TV:ssä shoppailua tai Harry Potter elokuva).

Mutta kiitos tiettyjen vinkkien, ja käyttäen vain sitä minkä luonto sinulle antoi, sekä tutustumalla antamaamme muutamaan temppuun on mahdollista parantaa ääntäsi nopeammin kuin luulitkaan.

Tiedostaminen

Ennen kuin lähdet parantamaan luultuja virheitäsi, on kaikkein tärkeintä tiedostaa mitkä ne ovat.

Olet varmaan kokenut tämän: äänität lauluasi puhelimella ja kuuntelet sitä todeten…"Tuo ei voi olla minä. Kuulostanko todella tuolta?" Sen välillä mitä itse kuulet ja mitä toiset kuulevat on pieni ero. Tämä koskee niin lauluääntä kuin puheääntäkin. Paras tapa kuulla kauheimmillaan miltä kuulostat, on äänittää omaa lauluasi sanelukoneella, mobiili appilla, jollain musiikin editointi softalla tai käyttäen omaa vastaajaasi. Tämä ei ole kovin mieluinen harjoitus ja useasti oma ääni ei kuulosta omaan korvaan hyvälle. Unohda siis tämä lähestymistapa ja keskity olennaiseen:

  • onko oma äänirekisterisi (sovitettu omaan tessituraan?)
  • artikulaatio (lausutko ymmärrettävästi jokaisen sanan?)
  • äänen suuntaaminen (hukkuuko äänesi instrumenttien alle?)
  • hengitys (onko lauseiden loppu yhtä selkeä kuin niiden alku?)
  • miten hallitset hiljaisuutta
  • miten tarkka olet, jne.

Kun olet löytänyt omat virheesi, äänitä lauluasi uudestaan ja koita korjata tiedostamasi virheet. Tee tämä niin monta kertaa kun on tarvetta ja sitten vertaa ensimmäistä äänitystä viimeiseen. Huomaatko edistystä?

Artikulaatio

Kuulostaa ehkä naurettavalta, mutta laulajat jotka laulavat suu apposen auki, eivät tee sitä näyttääkseen kauniita hampaitaan. Miksi sitten? Hyvän artikulaation vuoksi: tämä on erittäin tärkeää! Jotkut laulajat näyttävät unohtavan tämän. Laulat sitten omaa kappalettasi tai jonkun toisen biisiä, sanojen oikea artikulaatio on yhtä tärkeää kuin äänen kauneus. Joten auta kuulijoita ymmärtämään lausumalla sanat selkeästi. Tässä helppo harjoitus joka auttaa: tämä on vanha "kynä suussa" temppu. Laita kynä etuhampaiden väliin ja lue kappaleen sanat.

Tarkista ryhtisi

Olet kuullut tämän varmaan ennenkin, mutta on erittäin tärkeää, että sinulla on hyvä ryhti laulaessasi. Kokeile seuraavaa: laula istuaaltaan, nojaten taaksepäin, hartijat alhaalla ja pää alhaalla. Sitten laula kummatkin jalat tukevasti lattiassa, selkä suorana ja hartijat hyvässä ryhdissä. Voimme lyödä vetoa, että tulet huomaamaan eron äänentuottamisessa. Olet tietenkin samalla ryhdikkäänä enemmän läsnä (joka antaa mielikuvan hyvästä itseluottamuksesta), mutta samalla avaat kehon ilmakanavat joissa lauluääni kulkee ja se edistää ääntäsi paljon.

Äänen paikantaminen

Mistä äänesi oikeastsi tulee? Sehän tulee suustani tietenkin! Kyllä, mutta tarkalleen mistä sieltä? Äänen tulisi tulla mahdollisimman alhaalta, syvältä. Jos huomaat äänesi olevan nasaali... sinun pitää työstää sitä (ellei sinulla sattuisi juuri olemaan flunssa). Oman äänen suuntauksen visualisointi auttaa: kuvittele äänesi tulevan suusta, kurkusta, rintakehästä ja vatsan alueelta. Kun laulat, koita laittaa äänesi kulkemaan jokaisen luetellun kohdan läpi yksitellen. Näin laulat hengittäen ensin lyhyesti, sitten seuraa syvempi hengitys, joka on juuri täydellinen laulamiseen.

Oikeanlaisen hengityksen oppii harjoittelemalla ja usein myös urheilun tai joogan yhteydessä.

Laulaminen nuotilleen

Emme vaadi sinua korjaamaan mahdollisia nuottivirheitäsi välittömästi. Tähän saattaa kulua jonkin verran aikaa, riippuen yksilöstä. Mutta on olemassa monta helppoa harjoitusta joista on apua: koita soittaa jollain instrumentilla samaa melodiaa mitä laulat, vähän niin kuin monissa lastenlauluissa, tai kuvittele näkymättömät tikapuut jossa nuotit leijuvat eri paikassa riippuen nuotin korkeudesta (tämä on hyvä jos et välttämättä tiedä nuottien nimiä tai niiden välisiä intervalleja). Voit myös harjoitella ilmaisten appien avulla kuten Swiftscales, Sing True, Sing Sharp tai yritä harjoitella karaokekappaleiden avulla KaraFun. Mutta lopuksi haluamme todeta: mikään ei auta niin paljon kuin kokeneen opettajan ohjeet, jos haluat kehittyä nopeasti eteenpäin.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.