It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Ohjeita muusikoille muusikoilta! (osa 3)

On olemassa Espanjalainen sananlasku joka menee suunnilleen "timanteilla on hintansa, mutta hyvällä neuvolla ei ole.” Annamme sinulle siksi seuraavat loistavat neuvot musiikin suurimmilta vaikuttajilta.

Jimmy Page (Led Zeppelin kitaristi)

Työnnä itsesi yli rajojen
“Pitäisi aina työntää itsensä yli omien rajojen minkä tahansa instumentin kanssa. Kuka tietää mitä sieltä löydämme? Saat tietää sen kun löydät sen! Tämä tekee siitä hienoa. Kitara on maaginen instrumentti. Jotkut ovat kehittäneet uskomattomia tekniikoita, jotka tuntuvat ylittävän koko kitaran soiton. Sellaiset kuten Stanley Jordan, jonka tyyli on täysin avant-garde. Hän on kehittänyt herkän kosketuksen tekniikoita, kuten kaksois täppäys sekä vastaavia juttuja, soitettuna samaan tyliin kuin Jeff Beck.”

John Frusciante (Red Hot Chili Peppers ex kitaristi)

Tee työtä sounditekstuurien kanssa
"Ei ole väliä mitä soitan, olkoon se super nopeata egoilukitarointia tai ihan hidas kappale johon soitan rauhallisesti, teen sen ottaakseni soundin ulos kitarasta. Soundin millä soitat on oltava ilmeikäs. Teininä tein tämän virheen: seurasin nimekkäiden kitaristien esimerkkiä. Tämä oli huono juttu, koska en seurannut niinkään musiikkia vaan enemmän teatraalisia vaikutteita. Meillä pitää olla hyvä ymmärrys soinnuista, pitää pystyä muuttamaan ilmeinen molli duuriksi tai vaikka muuttaa koko kitaran viritys toiseksi. Pitää uskaltaa kokeilla sieska ja ysisointuja... Aloin käyttämään rikkaammin harmonisia sointuja, joissa voit kuulla seitsemän nuottia vaikka soitankin vain kuusi, eli käyttämään harmonioita jotka tuottavat uusia nuotteja."

Tom Morello (Prophets of Rage kitaristi sekä Rage Against the Machine ja Audioslaven ex kitaristi)

Vanha ulos ja uusi sisään ei välttämättä ole hyvä idea
"Soittovälineeni eivät ole mitenkään korkealuokkaisa. En ole vaihtanut setuppiani moneen vuoteen. Filosofiani on, että mitä enemmän me rajoitamme itseämme, sitä enemmän se pakottaa meitä luovuuteen, sen sijaan että ostaisimme uusimmat laitteet ja saisimme niillä trendikkään uuden efektin. Olen käyttänyt loppuun oman potentiaalini vain silloin, kun olen käyttänyt loppuun oman mielikuvitukseni. Tämä on oma tilanteeni oman Whammyni kanssa: sellaiselle kuin minä, joka ei tiedä tekniikasta paljoakaan - enkä jaksa lukea ohjekirjoja - tuollainen pedaali on unelmien täyttymys. Varsinkin silloin, kun aloin käyttämään sitä Rage Against the Machinen kanssa, se auttoi tuomaan mukaan omat hip-hop vaikutteeni. Sain tehtyä skrätsäys soundit helposti. Kaikki tapahtui sormieni, pedaalini ja mielikuvitukseni varassa."

Steve (Shaka Ponk kosketinsoittaja)

Älä kuuntele kriitikoita
"Tavanomaisuus on ollut myrkkyä taiteellisille ihmisille? Kerran löysimme netistä postauksen, joka sanoi suurinpiirtein: 'Painukoot helvettiin, kirotkaa ne' ... Kun somessa saa tällaisia kommentteja, olen sitä mieltä, että silloin on astunut isoon rinkiin...On hyvin mahdollista, että kohta lounastamme Ozzy Osbournen kanssa!"

Billy Corgan (The Smashing Pumpkinslaulaja-kitaristi)

Kehitä oma kielesi
"Ellet kehitä uusia kitara juttuja, soitat vain samoja vanhoja kaavoja loopilla, et kehity. Tony Iommi, ja Jimi Hendrix, keksivät uuden kielen kitaransoittoon ja muut varastivat sen heti. Eli keksin itse uuden kielen. Nyt kun soitan vanhoja riffejä ja sooloja uudestaan, soitan ne uudella tavalla (uudella kielelläni). Minun oli pakko keksiä itseni uudestaan, koska se tyyli minkä kehitin The Smashing Pumpkinsin kanssa varastettiin täysin."

Haluatko lisää apua asiantuntijoilta?

Sitä löytyy täältä!


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.