It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Hyviä rutiineita menestykselliseen harjoitteluun

Te jotka improvisoitte harjoitellessanne, tämä viesti on teille! Olet laulaja/lauluntekijä, joka ei pidä systemaattista harjoittelua niin tärkeänä, vaan mielummin harjoittelet sen mukaan miltä kulloinkin tuntuu.

Ymmärrämme sinua, mutta sallithan meidän antaa eriävän mielipiteen. Harjoittelusessioiden improvisoinnissa on se ongelma, ettet koskaan opi tekemään perusasioita teknisesti oikein. Mutta kun ensin opit perusasiat, niin sinulla on hyvä pohja ennen kuin hyppäät improvoisoituihin harjoitussessioihin ja voit paremmin keskittyä itse musiikkiin. Sitten kun hallitset tämän, olet valmis päästämään irti koko luovuutesi ja potentiaalisi.

Ole säännöllinen

On olemassa hyviä tapoja joita kannattaa toistaa harjoitellessa. Niiden avulla työskentelet tuotteliaammin ja saat parempia tuloksia.

Ensimmäiset askeleet hyvien tapojen muodostamiseen ovat ole realistinen sen suhteen millä tasolla nyt olet ja mitä haluat saavuttaa. Miten paljon olet valmis työskentelemään saavuttaaksesi haluamasi tulokset? Ole rehellinen, koska väärien tavotteiden asettaminen vie sinua vain taaksepäin (muista että matka voi olla pitkä, se ei ole missän tapauksessa pikataival!).

Sinun pitäisi jo harjoitella säännöllisesti. Skippaatko harjoitussessiot joskus, koska ei vaan tunnu siltä? Jos näin on, on aika parantaa tapasi, koska se on nopein tapa jäädä paikalleen. Niin kuin urheilijatkin hyvin tietävät, tietylle tasolle pääseminen ja siellä pysyminen vaatii lakkaamatonta harjoitusta.

Sinun pitäisi suunnitella aikataulusi koska on parempi harjoitella joka päivä vähän ja ajatuksella, kuin sekavasti ilman suunnitelmaa. Tee vaikka paperille aikataulu itsellesi tuleville päiville, koska tällainen pieni orgaisoiminen saa sinut paremmin pitämään aikataulusta kiinni.

Ole huolellinen

Päätät tietenkin itse kuinka paljon aikaa kulutat harjoitteluun joka päivä, mutta on tärkeää pitää siitä kiinni, vaikka sinulla olisi vain 15 minuuttia aikaa. Tämä on varmin tie tuloksiin. Pääset nopeasti eteenpäin ja sinulla on terve harjoitussuunnitelma: itseluottamuksesi ja kontrollisi kasvaa ja voit viikottain ottaa haastavampia harjoitteita. Neljän tunnin ryhmäharjoitus viikonloppuna ei ole sama kuin "harjoitussessio," mutta sellaisten aikana huomaat helposti miten paljon olet kehittynyt.

Se muistuttaa dieetin aloittamista, ole päättäväinen alusta asti: tämä on se vaihe jolloin päämäärät asetetaan. Henkilökohtainen kalenteri muistuttaa, että joka päivä on "musiikkihetki," ja sinun tulee pitää kiinni siitä. Kun pidät jostain näin kiinni, siitä tulee prioriteetti.

Vaihtele harjotteita

Jos pelkäät, että liiallinen rutiini haittaa päivittäistä olemista, tee muutoksia ja vaihtele harjoitteita.

Puhumme usein instrumentin soittamisesta tai laulamisesta, mutta musiikin kuuntelu saattaa käydä harjoittelusta myös. Ja saatat oppia paljon enemmän kuin uskotkaan, kun teet kuuntelusta syvempää ja analyyttistä. Ota vaikka kolme asiaa johin keskityt huolellisesti, tämä auttaa, paremmin ymmärtämään äänen sijoitusta, oli kyseessä laulu tai instrumentti. Tämän avulla saat myös ymmärrystä, miten artisti tulkitsee tiettyä kappaletta ja sitten voit räätälöidä sen itsellesi sopivaksi.

On hauskaa ja hyödyllistä kuunnella eri musiikkityylejä. Voi olla ettet tykkää heavystä tai countrista, mutta opit ihan varmasti jotain kuuntelemalla yhtä genren klassikkoa viikottain, pitäen samalla kiinni harjoutussessioistasi. Ehkä sinulle tulee halu kokeilla uutta genreä mikä on sinulle entuudestaan tuntematon... Eli sinun tulee laajentaa musiikintuntemustasi, joka parantaa ja rikastaa omia kykyjäsi. Muista vanha viisaus, "mikään ei häviä, mitään ei luoda, kaikki on muutoksenalaista."

Ryhmätyö

Niin kuin jo totesimme, harjoutusohjelmaasi laittama variaatio on tärkeä. Jotkut päivät ovat vaikempia kuin toiset, koska joskus yksinkertaisesti kyllästyttää, ja saatat kysyä itseltäsi, "mitä mieltä on koko hommassa?" Palataksemme dieetti metaforaan, kaikkein eniten motivoituneet tulevat ensimmäiseksi maaliviivalle, vaikkakin he kävivät läpi vaikeita hetkiä. Miksi? Koska he eivät pelkää avun pyytämistä.

Toisten kanssa harjouttelu on aina hyvä asia, ei ainoastaan moraalisesta näkökulmasta, vaan koska voitte kohdata ja voittaa samanlaisia ongelmia. Kaksi laulajaa voi esimerkiksi vaihtaa roolia, toinen voi laulaa päälaulua, kun toinen laulaa siihen vastauksia ja päinvastoin. Tämä auttaa hylkäämään vääriä tapoja, äänen sijoittelua, tarkuutta, äänen sävyn hallintaa ja ehkä myös sen kautta ymmärrät millainen laulajan osa sinulle sopii parhaiten.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.