It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Miksi sinun kannattaa kiinnittää huomiota improvisaatio harjoitussessioihin

Aikaisemmassa artikkelissa, puhuimme hyvistä tavoista ja toistoista, joista on laulajalle ja muusikolle hyötyä harjoitellessa. Totesimme, että on tärkeää harjoitella säännöllisesti, jolloin emme lykkää harjoituksia tuonnemmaksi. Improvisoidut harjoitussessiot ovat seuraava askel, tehdessäsi suunnitelmallista työtä musiikin teknisellä ja teoreettisella puolella. Kunhan olet päässyt nauttimaan ensimmäisten harjoitusten tuottamista hedelmistä, voit päästää luovuutesi valloilleen enemmän vapaamuotoisempien harjotteiden kanssa. Lue lisää, niin kerromme mistä oikein on kysymys.

Älä odota ihmeitä improvisaatiossa ilman tekniikkaharjoitusta

Improvisaatioharjoitusten paradoksi on se, että nekin voidaan suunnitella ja aikatauluttaa. Saatat kysyä, voiko silloin olla kyseessä improvisaatio? Tietenkin voi! Väitämme myös, että jos aikataulutat improvisaatioharjoittelusi ja liität niihin tiettyjä teknisiä harjoitteita, ne voivat samalla olla rakentavia sekä rentouttavia tilanteita. Improvisaatioharjoitteiden idea loppujen lopuksi on kuitenkin laittaa testiin uusimmat teoriat ja tekniikat mitä olet harjoitellut. Improvisaatio ei tarkoita että otat soittimen telineestä ja alat vaan soittamaan, ja sitten soitat kuin enkeli ja vieläpä helposti. Muista, että jokaisen hyvän improvisoijan taustalla on paljon teoria- ja tekniikka opiskelua, jonka hedelmät näkyvät nyt improvisaatiossa.

Rajattomat mahdollisuudet

Monille improvisaatio tarkoittaa vapautta. Saavutettuasi hyvän teknisen osaamisen, voit nyt toteuttaa ideoitasi ilman että "mitä minä osaan" rajoittaa sinua. Kunhan vähän luotat itseesi ja kykyihisi, voit luoda musiikillisen dialogin, joka kehittyy ja kasvaa ihanasti joka päivä: ainoa mikä sinua rajoittaa, on oma mielikuvituksesi.

Ja kun puhutaan mielikuvituksesta, hetkessä tapahtuva luovuus kun soitat tai laulat on vertaistaan vailla: siinä on niin paljon mahdollisuuksia kuin on hetkiä tai tunnetiloja. Toisin kuin suunniteltu tai valmiiksi kirjoitettu työ, tarkoituksena ei ole olla tuottelias vaan siinä ilmenee hetken tyytyväisyys ja ilo. Jos otat instrumenttisi käteen kesäyönä tähtien alla, ei voi koskaan olla sama, kuin jos otat sen käsiisi talviaamuna takan vieressä istuessa, mutta kummassakin tilanteessa voit helposti toteuttaa sen minkä osaat.

Kuinka improvisoida

Huonoja uutisia laiskoille: jos haluat oppia improvisoimaan, sinun pitää tuntea musiikin teoria. Ethän antaisi jonkun joka ei koskaan ole tehnyt ruokaa valmistaa sinulle aterian, vain uskoen että kyllä hänelle hyvä resepti tippuu taivaalta? Täydentäen metaforaa, muusikko lisää enemmän tai vähemmän mausteita ruokaansa (soittoonsa) tehdäkseen siitä paremman makuista. Mutta silti pitää koko ajan tietää mitä on tekemässä.

Tästä syystä tietyt harjoitteet voivat auttaa sinua improvisaatiossa. Ensimmäinen asia, josta on apua kaikissa tilanteissa, on opettaa sormillesi pentatoninen skaala, kaikista eri sävellajeista. Miksi? Tämä harjoitus helpottaa sinua oppimaan suurimman osan olemassa olevista lauluista.

Kunhan perusasiat on opittu, olet vapaa olemaan enemmän "luova" improvisaatiossa. Skaalojen soittaminen suurella nopeudella auttaa sinua teknisesti, mutta samalla voit painottaa joitain nuotteja ja annat niille enemmän tunnetta. Esimerkiksi, opi käyttämään hiljaisuutta, mikä ei tarkoita samaa kuin epäröiminen vaan enemmänkin ------------. Opi myös käyttämään soundia, tilaa ja rytmiä. Näin huomaat, että yksi nuotti voi sanoa enemmän kuin tuhat sanaa. Kun harjoittelet, soita ensin kaksi nuottia joka neljäs tahti, sitten lisää se kuuteen, älä myöskään pelkää varioida tai jos pieniä virheitä, opi sensijaan soittamaan niiden kanssas.

Muita hauskoja sekä hyödyllisiä harjoitteita:

  • opi takaisuista ja muuta pinttyneet tapasi.
  • vältä tiettyjä nuotteja jotta opit paremmin työskentelmään muiden nuottien kanssa.
  • matki tapoja mitä suosikkiartistisi tekee, joka auttaa sinua erottumaan joukosta.
  • soita side silmillä, joka poistaa "visuaalisuuden refleksit" soitostasi
  • sovi improvisaatioharjouksia muiden kanssa ja lopulta kaikkien kanssa…

Kaikkea tätä kutsumme "irtipäästämiseksi", ja ne tulevat auttamaan sinua improvisaatiossasi ja löytämään oman tyylisi.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.