It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Ammattlaisohjeita: aloita oikealla nuotilla

Kappaleen aloittaminen on yleensä laulajille vaikeata. Vähän sama kuin urheilukilpailussa, laulajan pitää saada hyvä "lähtö" lauluun. Jos alku menee pieleen, se saattaa haitata koko loppusuoritusta.

Niin kuin lihasta jota ei ole lämitelty, voi laulamiseessa kireä kurkunpää saada nuotit kuulostamaan epäselviltä ja pienemmiltä ja kestää kauemmin aikaa ennen kuin ääni avautuu.

Joskus ei ole mahdollista tehdä kunnon äänenavauksia ennen esiintymistä, mutta näillä muutamilla vinkeillä voit silti parantaa tilannetta huomattavasti.

Yleenä kappaleet alkaa jonkinlaisella intrumentaaliosuudella ennen kuin laulu alkaa, joka antaa sinulle hieman aikaa valmistautua. Kuvittele ensimmäinen nuotti päässäsi ja ajattele että se tulee ulos suustasi. Sitten kuvittele "tila" minkä tuo nuotti vaatii suussasi ja kuinka paljon suuta pitää avata.

Pidä kuitenkin mielessä että liiallinen ennakkoiti voi olla haittavaa. On parasta hengittää rauhallisesti ja täyttää kehkot kokonaan ennen ensimmäistä nuottia. Ennakoi sitä hieman ja aloita suoraan täyteläisellä äänenllä ja itsevarmuudella. Näin äänen pitäisi tulla ulos terävänä ja selkeänä.

Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.
1 kommentti
  • 9 vuottas sitten
      Moni asia on osittain korvien välistä kiinni, mm. lauluäänen muodostus. Hyvä oivallus!