It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

3 haastetta (ja ratkaisua) bändissä/ryhmässä soittamiseen

Jammailu Sessio voi olla mukavaa ja avata uusia näkymiä musiikillisesti, mutta jos haluat että bändisi ottaa maksimaalisen hyödyn harjoitusajasta, voi olla joskus haastavaa saada kaikki ryhmän jäsenet ajattelemaan samalla tavalla.

Tässä on kolme eri ongelmaa mitä saatat kohdata soittokavereiden kanssa sekä helppoja tapoja ratkaista ne.

Sekavuus

  • Määrittäkää bändin puuhamies: Puuhamiehen vastuulla on organisoida treeniajat sekä paikka ja pitää huolta että kaikille jäsenille on ilmoitettu treeneistä.
  • Päättäkää kuka on treenijohtaja: Tämän henkilön vastuulla on harjoitusten sujuminen. Siihen kuuluu jäsenten eri tehtävien jakaminen, ajan seuraaminen, mahdollisten materiaalien tuominen treeneihin, virvokkeet sekä siivous ennen treenejä ja treenien jälkeen...
  • Asettakaa päämääriä: On hyvä tietää mihin pyrkii harjoituksissa. Kun asettaa selkeät päämäärät, ryhmän on helpompi keskittyä ja saavuttaa ne.
  • Asettakaa säännöt: Tämä ei ehkä ole joka bändille, mutta se auttaa pitkässä juoksussa ja kaikille tulee mukavammat treenit.

Motivaatio

  • Pitäkää taukoja: Selkeät, sovitut tauot auttavat keskittymään ja käyttämään yhteisen ajan mahdollisimman hyödyllisesti.
  • Kunnoittakaa asetettua aikataulua: Treenatkaa tarpeeksi kauan kunnes tavoitteet on saavutettu. Joskus kun on hyvä fiilis, saattaa helposti soittaa paljon pidempään kuin mitä oli tarkoitus. Pitkää huolta että tämä on ok kaikille ja ellei se käy, ryhmähengen vuoksi on hyvä joskus lopettaa vaikka ei haluisi.
  • Ylläpitäkää hyvää tunnelmaa: Treenit voivat olla mentaalisesti haastavia niinä päivinä kun homma ei kulje. Jos pettymyksen näyttää, se saattaa tarttua toisiinkin. Pysy positiivisena, tauon jälkeen on taas helpompaa.
  • Laittakaa kännykät pois: Ellei ole ihan pakko, sammuttakaa kaikki kännykät treenien ajaksi. Soiva puhelin poikkasee treenit ja aiheuttaa muutenkin häiriötä.
  • Syökää ennen treenejä: Kuriseva vatsa voi olla mielenkiintoinen soundi, mutta nälkäisenä ei koskaan soita parhaalla sykkeellä. Syökää ennen treenejä ja pitäkää sokeritaso tarpeeksi korkealla.

Tavoitteellisuus

  • Harjoitelkaa vaikeita kohtia:Luontevia kohtia on kiva harjoitella ja ne kuulostavat tietenkin hyvälle, mutta harjoitelkaa enemmän vaikeita osuuksia ja kohta niistäkin tulee helppoja ja luontevia.
  • Äänittäkää hajoitukset: Äänittämällä kuulee väärin menneet kohdat ja ne mitä pitää harjoitella lisää. Äänittäminen saattaa myös paljastaa jotain mitä ei suoralta kädeltä harjoituksissa kuule.
  • Puhukaa: Ehkä aika selkeä pointti, mutta hyvä kommunikointi voi muuttaa kaiken. Kerro mitä ajattelet ja mistä olet huolissasi.
  • Harjoittele yksin: Ryhmä on juuri niin hyvä kuin sen jäsenet ovat. Älä ajattele että bändiharjoitukset tuovat tarpeeksi treeniä ja voit lopettaa oman harjoittelun. Ole hyvin valmistautunut ja kunnoita koko ryhmää hyvällä asenteella.

Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.