It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Opi käyttämään ääntäsi

Hyvillä puhujilla on paljon voimaa, he voivat vakuuttaa kuulijansa. Yleensä menestymiseen tarvitaan paljon työtä ja hyvätkin puhujat kehittävät itseään lakkaamatta.

Miksi puheen pitämisen taitoa ei opeteta koulussa? Miksi emme tee töitä äänemme kanssa? Jos emme hallitse ääntämme, voimmeko koskaan olla vakuuttavia ilmaisussamme?

Miten voimme rentotua ja saada kaiken irti itsestämme puhuessamme jos äänemme ei näissä tilanteissa toimi 100% hyväksemme?

Jos teet työtä äänesi ja ei-verbaalisen kommunnikaatiosi kanssa, itseluottamuksesi kasvaa. Opit puhumaan kiirehtimättä ja luottamaan ääneesi.

Harjoitukset mitä tulen jakamaan kanssanne, opin kun lauloin National Superior Music and Dance Conservatory of Paris konservatoriossa sekä NLP harjoitusten avulla. Nämä harjoitukset lisäävät äänesi intensiteettiä ja opit tuntemaan äänesi "ilmavirtaukset", joiden avulla opit hyödyntämään oikeita resonaattoreita ja opit myös oikeanlaisen kehon asennon.

Joskus pelkästään leuan rentouttaminen saattaa auttaa artikuloinnissa, joka on huonontunut jännityksestä tai stressistä. Haukottelu pariin kertaan ennen laulusuoritusta auttaa rentouttamaan kurkunpään resonaattorit oikealla tavalla.

Pidä hyvä ryhti, suorista itsesi, jotta ilma virtaa paremmin ja opettele palleahengitys.

Muutamalla vinkillä ja harjoittelulla löydät rytmisi, äänesi ja oman tapasi ilmaisuun! Tavoitteesi on saavuttaa hyvä itseluottamus!

Jotta ääni kehittyisi paremmaksi, sinun pitää myös kehittää korvaasi.Tämä on jotain mitä voit helposti harjoitella. Kun kuulet ulkoisen äänen, kysy itseltäsi onko ääni pehmeä, metallinen, kireä, ahdistunut, pelokas, häilyvä, selkeä, musikaalinen... Anna tarkka kuvaus mielessäsi tuntemukselle mitä ääni sinussa herättää.

Vertaa ääntäsi johonkin instrumenttiin. Saako se sinut ajattelemaan huilua, trumpettia vai pianoa? Onko ääni täyteläinen vai rajoitettu? Onko se huutava? Monotoninen? Pikkuhiljaa huomaat, että tämä äänen sävyihin huomion kiinnittämisellä on positiivinen vaikutus. Olet koko ajan intensiivisen kuulemisen tilassa.

Omasta äänestä voi oppia kaikenlaitsa. Tämä tietoisuus myös yllättävällä tavalla parantaa puhettasi. Aina kun jaan näitä näkemyksiä oppilailleni, yllätyn kun huomaan miten helppoa niiden omaksuminen itse asiassa on.

On myös muita tekniikoita, joiden avulla voit olla uskottava ja vakuuttava puhuja, jopa ei vastaanottavaisen yleisön edessä. Käytä ei-verbaalisia keinoja: katse, äänen rytmi... näistä lisäkeinoista käytän nimitystä "perustavat tuet"

Kun joudut tilanteeseen, missä käytät ääntäsi yleisön edessä joko puhumalla tai laulamalla, sinusta tulee artisti. Muutamassa sekunnissa kaikki katseet ovat sinussa, mikä on pääsi asento, ryhtisi, asenteesi, liikkeesi, nopeutesi....Nämä asiat antavat paljon informaatiota katsojille sisäisestä tilastasi ja valmistautumisestasi!

Muutamia vinkkejä:

  • Katso koko yleisöä rauhallisesti, pakottomasti hymyillen. Tämä antaa yleisölle varmuuden tunnetta ja he ovat vastaanottavaisempia kun alat puhumaan.
  • Jos pidät kädessäsi jotain mitä pitää laittaa sivuun, niin kuin nuotteja, sanoja tms. tee se rauhallisesti ja hitaasti.
  • Aloita "rentouttavalla kommentilla" tarttumalla johonkin nykyhetkeen sopivaan asiaan. Jos esim. ulkona sataa, voit katsoa kattoon ja sanoa "toivottavasti tuo katto pitää sadetta!" Tällaiset pienet inhimilliset humoristiset kommentit saavat yleisön puolellesi.
  • Suosittelen tekemään "mielen kartan" etukäteen, koska se auttaa pitmään kontaktin yleisöön ja sinut ihmillisenä etkä uppoudu nuotteihisi/papereihisi liikaa.
  • Muuta asento aina välillä. Älä seiso paikallasi koko aikaa, vaan anna yleisön nähdä sinut eri kulmista. Tämä myös rytmittää puhettasi ja energisöi yleisöä ja sinua itseäsi!
  • Käytä koko äänipalettiasi, eli sävytä ääntäsi eri tavoin, koska mikään ei ole kyllästyttävämpää kuin monotoninen esitys!

Äänesi, katseesi ja ei-verbaaliset kommunikaatiosi jota olet miettinyt etukäteen ja harjoitellut, auttavat hallitsemaan koko esiintymistilannetta ja lavalla olemisesta tulee hauska kokemus.

Vieras bloggaaja Carole Chabry
Chabry syntyi musikaaliseen perheeseen ja sai klassisen ja teatterikoulutuksen Pariisissa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja ja auttanut monia laulajia parantamaan tekniikkaansa ja itseluottamustaan nettisivujensa opetusohjelmien avulla espacevocal.fr (Ranskaksi).


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.