It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Laulaminen silmät kiinni: onko se hyvä idea?

Jonkin asian silmät kiinni tekeminen, on usein merkki alan täydellisestä osaamisesta. Mutta kun puhutaan laulamisesta, se yleensä on merkki hetkellisestä suuresta tunteeseen antautumisesta. Jos sitä tekee liian pitkään, voi menettää kontaktin yleisöönsä.

Tässä, vain sinun silmillesi, on lyhyt tutkielma mitä silmät kiinni lauluaminen on ja muutamia vinkkejä sen hallintaan.

Mikä saa meidät sulkemaan silmämme?

Tyhjiön luominen

Kun suljemme silmämme, uppoudumme täysin musiikkiin ja tunteaksemme laulun paremmin. Kun sulkee silmänsä, voi rajata pois kaikki mahdolliset häiriötekijät. Kun sen tekee laulaessa, sulkee ulos yleisön. Kyseessä on ristiriitainen tilanne, koska lavallahan ollaan nimenomaan yleisön vuoksi, mutta toisaalta usein yleisö kunnioittaa laulajaa, joka näin täydellisesti uppoutuu musiikkiin ja lauluun. Vastaanottava yleisö menee tavallaan laulajan luomaan tyhjiöön mukaan.

Musiikin visualisointi

Silmät kiinni on helpompi visualisoida se mitä laulaa ja antaa sille tarkoitus ja muoto. Näin luodaan sisäinen universumi, jota sanat johdattelevat. Eli voidaan ajatella, että silmät kiinni laulaminen antaa syvempää tarkoitusta lauletuille sanoille.

Aisteihin keskittyminen

Näkeminen on yksi viidestä aististamme. Mutta vaistoakin voi pitää yhtenä aistina. Jos vaisto keskeyttää jonkin viidestä aististamme, se yleensä hetkellisesti syrjäyttää muut aistit. Lontoon yliopistossa Royal Hollowayssa tehty tutkimus osoittaa, että suudellessa ihminen usein sulkee silmänsä. Tämä johtuu siitä että on vaikea keskittyä visuaalisuuteen ja kosketukseen samanaikaisesti. Laulamiseen pätee sama asia!

Vapaudenhalu

Silmien sulkeminen on myös tapa astua ulos rytmiikasta ja muista musiikin hallitsevista elementeistä. Karaokelaulannassa astutaan ulos sanoituksesta, joka pyörii näytöllä ja monista muista ympärillä olevista elementeistä. Hyvä esimerkki tästä on Ranskalainen laulaja Charles Aznavour, joka usein sulkee silmänsä päästäkseen rytmisesti ja fyysisesti omaan maailmaansa.

Varo ettet pidä silmiäsi suljettuina liian pitään!

Muista ettet ole yksin!

Silmien sulkemisessa hallinta on täysin sinulla; kuinka pitkäksi aikaa, kuinka paljon sallit itsesi uppoutua…. mutta se ei saa kestää liian pitkään. Silmien sulkeminen nimittäin hetkellisesti erottaa sinut täysin yleisöstä. Laulaja on vähän kuin näyttelijä, jota kaikki katsovat ja kiinnittävät tarkkaan huomiota kaikkiin liikkeisiin, eleisiin ym.
Muista, että vaikka yleisö on vastaanottavasta, se tulee vain puolitiehen vastaan, lopusta olet itse vastuussa. Lyhyt tauko yleisöstä on hyväksyttävää, mutta päiväunien ottaminen kesken esiintymisen ei ole!

Älä painota liikaa

Runoilijat ja näyttelijät usein sulkevat silmänsä luodakseen tunnelmaa ja voimistaakseen tiettyä tunnetta. Yleisöä ei kuitenkaan voi huijata, sillä on hyvä taju esiintyjän rehellisyydestä. Varo diivamaisia eleitä, koska teatteri ja laulu eivät välttämättä aina kuulu yhteen.

Muutamia ohjeita

Pidä yleisön huomio

Hetki kun suljet silmäsi on sinun ja ainoastaan sinun, mutta älä unohda yleisösi. Lanka sinun ja yleisön välillä voi helposti poiketa ja sinun tehtävä on pitää tätä yhteyttä yllä. Ei ole tarpeen katsoa jokaista ihmistä yleisössä, mutta on hyvä löytää kultainen keskitie intensiivisen tuijottamisen ja luonnollisen katsomisen välillä. Laulaja joka katsoo liian intensiivisesti katojien silmiin, voi olla yhtä häiritsevä kuin laulaja joka ei katso ollenkaan.

Päästä stressi ulos

Joskus silmien kiinni laittaminen lavalla on merkki hermostuneisuudestsa ja keino yrittää unohtaa, että kaikki katseet ovat sinussa. Yritä olla ajattelematta näitä asioita ja silloin voit olla luonnollisesti oma itsesi!

Neljän ruudun tekniikka

Monet laulajat jakavat huoneen neljään ruutuun ja katsovat jokaista ruutua vuorotellen. Tämä antaa yleisölle tunteen, että laulaja on läsnä koko yleisölle esityksen aikana.

Peili seinällä

Harjoittele kotona laulamista peilin edessä. Kukaan ei arvostele sinua (ellet satu olemaan mielikuvitusmaan kuningatar ja sinulla on Lumikin kanssa vääntöä).


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.