It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Kuinka monta juhlalaulua on olemassa?

Jos olet ollut jo jouluostoksilla, voit ehkä miettiä ettei erilaisa joululauluja olekaan niin montaa; Valkeata joulua, Joululaulu, Blue Christmas tai Kulkuset.

Mutta joulu -sekä juhlalalujen määrä saattaa yllättää sinut: niitä on olemassa noin 200,000 erilaista!

Vuonna 2014 data expertti Aaron Daubman halusi moninkertaistaa joulun statistiikat. Hän halusi kategorisoida juhla eri juhla aikojen musiikin (Joulu, Kwanza, Hanukkah ja erilaiset talvi teemaan liittyvät melodiat), hän löysi 914,000+ laulua tähän teemaan liittyen Spotify palvelusta. Oikea luku on kuitnekin (kun ei lasketa eri kieliversioita) on 180,660. Daubman myös huomasi, että soitetuimmat juhla ajan laulut ovat vanhempia lauluja, eikä 60-luvun jälkeen ole tullut montaakaan uutta (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You).

Mistä kaikki sai alkunsa?

Alkuperäiset joululaulut olivat olemassa jo kauan ennen uskonnollisia juhlapäiviä, eli yli kaksituhatta vuotta sitten. Pakanat tykkäsivät laulaa juhlapyhinä, mutta erityisesti juuri pimeään talvi aikaan. Vuoden lyhyintä päivää juhlittiin ja tanssittiin erilaisten rakennelmien ympäri rituaalisissa seremonioissa. Englanniksi joululaulu on Christmas Carol ja sana "Carol,” juontaa juurensa Ranskalaisesta sanasta "carole" jonka merkitys on suurinpiirtein "ylistys ja ilolaulu sekä ringissä tanssiminen". Kristinuskon saadessa jalansijaa, nämä laulut muuttuivat rukoustyyppisiksi liturgioiksi, hengellisiksi lauluiksi ja hymneiksi. Kirkko sanoi niiden tulleen enkeleiltä jotka toivottivat Jumalallisen lapsen tervetulleeksi. Seuraavassa linkissä vielä lyhyt historia joululaulujen synnystä .


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.