It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

5 bändiä jotka pysyivät suosion huipulla vaikka heidän laulajansa lopetti

Joskus kuolema korjaa omansa tai joskus ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Oli syys mikä tahansa, laulajan menettäminen on aina vakava kysymys bändille: jatkammeko pienemmällä suosiolla vai häviämmekö hiljaa taka-alalle. Tässä on kuitenkin viisi esimerkkibändiä, jotka ovat pysyneet pinnalla vaikka heidän laulajansa on lähtenyt.

Van Halen

Näytti että bändin aika oli koittanut, kun Van Halenin valovoimainen laulaja David Lee Roth, päätti lopettaa ja lähteä soolo uralle. Tähän loppuivat myös erimielisyydet Van Halenin kitaristin Eddien kanssa. Alkuun Davidin ero bändistä näytti oikealta ratkaisulta, kun hänen ensimmäinen soolo minialbuminsa pääsi listojen kärkeen. Mutta hän ei osannut odottaa, että häntä soolo-uralla pyydettiin laulamaan hyvin paljon Van Halen kappaleiden cover versiota. Mutta silti kävi niin, että Van Halen bändi jätti Davidin suosiossa taakseen käytyään pitkän tien etsiessään uutta laulajaa. Vaihtoehtoja olivat mm. Phil Collins, Joe Cocker tai Pete Townshend. Ryhmä päätti viimein antaa mikrofoninSammy Hagarin käteen. Valinta oli onnistunut, koska albumit "5150" ja "OU812" rmolemmat möivät nelinkertaisesti platinaa.

AC/DC

Kun bändin alkuperäinen laulaja Bon Scott kuoli, helvetin kellot tuntuivat soivan vuonna 1980 ja näyttivät tarkoittavan Australialisryhmän loppua. Mutta helvetti ei ottanut huomioon päättäväisen Angus Youngin perhettä, joka palkkasi Brian Johnsonin paikkamaan karsmaattisen laulajansa paikan. Tämä lippahattuinen laulaja otti yllättävän helposti paikkansa bändissä, kunnioittaen samalla alkuperäisen laulajan perintöä. Uuden laulajan kanssa, AC/DC teki sarjan loistavia hittejä: "You Shook Me All Night Long,” "Hells Bells" tai "Back In Black" joka oli albumin nimikkobiisi. Albumi oli täysin mustakantinen, mutta siinä oli kohokuvioituna vain bändin logo ja levyn nimi, ikään kuin korostaen vielä heidän suru aikaasa. Levy voitti kaikki mahdolliset palkinnot ja siitä tuli kaikkien aikojen myydyin levy (kunnes tämän sijan pari vuotta myöhemmin otti "Thriller- Michael Jackson") joka möi 50 miljoonaa kappaletta tähän päivään mennessä. Johnsonista tuli bändin uusi jäsen 35 vuodeksi...

Deep Purple

Jotta voisi seurata Deep Purplen erilaisia vaiheita ja miehistövaihdoksia, olisi ehkä tarpeen ottaa käyttöön Excel taulukko. Neljä miestä oli mikrofoninvarressa kiinni tiheään tahtiin, kunnes Ian Gillan jäi siihen taas pysyvästi vuona 1992: Rod Evans (68-69), Ian Gillan (1969-1973, 1984-1989, 1992-2015), David Coverdale (1973-1976) sekä Joe Lynn Turner (1989-1992). Nämä muutokset pitivät ryhmän tuoreena ja aktiivisena, vaikkakin heidän kitaristinero Richie Blackmoore ei ollut enää bändin riveissä. Myös heidän virtuoosimainen ja taivava kosketinsoittaja John Lordi kuoli, mutta sekään ei lopettanut bändin toimintaa.

Queen

Tämä ei tietenkään tarkoita että Freddie Mercury olisi ollut korvattavissa tai että bändin suosio olisi ollut hänen kuoleman jälkeen sama. Mutta on huomattava, että Roger Taylor ja Brian May käyttäen nostalgiaa aseenaan, sai vihreää valoa faneilta, jotka eivät täysin olleet hylänneet ideaa bändin uudelleenlämmittämisestä. Aluksi pelätyn laulajan pestin saiBad Companystä ja Freestä tuttu Paul Rodgers. Neljän vuoden jälkeen hän lähti, tehdäkseen paluun Bad Companyn kanssa. Sitten nuori amerikkalainen pop idoli ja Idols laulukilpailusta tuttu: Adam Lambert sai paikan. Vaikkakin Lambertin suhteen oli paljon enemmän epäilyjä kuin Rodgersin suhteen, hän onnistui vakuuttamaan fanit ja epäilijät laulutaidoillaan.

Alice In Chains

Käännetään katse hetkeksi Grunge skeneen: kun Alice In Chainsin laulaja Layne Staley kuoli vuonna 2002, se jätti Jerry Cantrellin, Mike Inezin sekä Sean Kinneyn orvoiksi, kun tuo genreen merkkinsä tuonut baritoniääni oli poissa. Kuitenkin Jerry, joka vastasi sävellystyöstä, päätti että bändin kitarat eivät jää seinälle roikkumaan. Vaikka hän lauloi itsekin, niin hän ei luottanut taitoihinsa tarpeeksi ja palkkasi Comes With The Fall -bändin karismaattisen William DuVallin. Tässä laskelmat osuivat todella oikeaan, koska uudella laulajalla oli hyvin samantyyppinen ääni kuin edeltäjällään.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.