It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Valitse äänellesi oikea laulu

Tämä tapahtuu melko usein: laulaja tulee lavalle ja täräyttää täysillä kappaleen, mutta tuomareiden tuolit eivät käänny. Vaikka laulaja oli lahjakas, hän ei pääse seuraavalle kierrokselle yhden syyn takia: väärä lauluvalinta.

On helposti ajateltavissa, että riittää kun valitsee laulun mistä itse pitää, mutta tarkka ja oikea lauluvalinta voi tehdä suuren eron siinä, miten se tuo esille laulajan eri vivahteita ja taitoja. Mutta pahimmassa tapauksessa väärä lauluvalnta korostaa virheitä.

Tässä muutamia neuvoja oikean laulun valitsemiselle.

Mieti laulun rakennetta

  • Ovatko sanat helppoja vai hankalia? Yritä räpätä Rap God - Eminem tahtiin. Sitten koita samaa Happy - Pharrell Williams kanssa. Huomaatko eron?
  • Onko melodia muuttuva ja innostava? Esimerkiksi Unchained Melody - The Righteous Brothers, mielletään yleensä "vaikeaksi" kappaleeksi, koska sen ääniala on niin vaativa ja dynaaminen.
  • Onko laululla instrumentaalista tukea? Tukeeko ääntäsi yksi vai monta instrumenttia? Onko laulussa osuuksia milloin joudut laulamaan acapella? On tärkeää ottaa huomioon intrumenttien tuki tai sen puute kun valitsee oikeata laulua itselleen.

Tunne itsesi

Tämä on tärkein asia lauluvalinnassa. Et lähtisi juoksemaan maratonia tietämättä jaksatko ja pystykö siihen. Sama koskee laulamista. Ajattele seuraavalla tavalla:

  • Mistä pidät ja mistä et pidä? Tämä saattaa olla helppo kysymys, mutta samalla petollinen. Todennäköisesti laulat paremmin lauluja joihin sinulla on tunneside. Yleisö todennäköisesti tuntee tämän tunnesiteen tulkinnassasi. Mutta juuri tämän kanssa pitää olla kuitenkin varovainen; se että pitää jostain, ei tarkoita että olisimme siinä hyviä.
  • Sävellaji, ääniala ja äänen hallinta? Mikä on sinulle luontevaa ja helppoa? On olemassa vain yksi Mariah Carey ja Céline Dion ja siihen on syynsä. Sävellajin teitäminen ja kyky kontrolloida ääntänsä kaikissa tilanteissa on kaikista tärkeintä. Etkö vieläkään ole varma mistä aloittaisit? Löydä äänityyppisi ja opi hallitsemaan se.

Rakentava kritiikki on parasta kritiikkiä

Optimismi on hyvä asia, mutta sokea optimismi ja tietämättömyys voivat tuottaa paljon vahinkoa kun tekee lauluvalintaa. Älä pelkää kysyä apua ihmisiltä ympärilläsi tai yleisöltä. He saattavat kuulla jotain mikä jää sinulta huomaamatta ja nämä vinkit voivat auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset ongelmakohdat.

Jotta osaisit valita täydellisen laulun, Karaoke Versio auttaa sinua filtteröimään lauluja sävellajin, temmon, tagien (miehille / naisille, duo, medley) avulla. Tutustu näihin valintoihin luettelossamme jossa voit luoda täydellisen listan lauluja omalle äänellesi.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.