It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Vinkkejä sekä harjoituksia esiintymispelon voittamiseen

Laulaminen tai soittaminen on hauskaa tutussa ympäristössä. Jos sitä tekee kotonaan tai leiritulen ystävien äärellä ystävien ympäröimänä, se on hauskaa ja stressitöntä. Soittaminen lavalla satojen tuntemattomien edessä on eri asia ja vaatii valmistautumista.

Kun kaikki silmät tuijottavat sinua, on hyvin tärkeää osata regoida oikealla tavalla!

Tässä muutamia vinkkejä ja harjoituksia jotka auttavat rauhoittumaan kun vatsassa on perhosia!

Valmistautuminen

Valmistautuminen ennen lavalle menoa on hyvin tärkeää! Onnistut parhaiten kun osaat ja tunnet ohjelmistosi: harjoitus tekee mestarin eikö näin ole? Sinun pitää olla valmis työskentelemään paljon, jotta vältät virheet.

Esiinnyit sitten soolona tai ryhmän kanssa, ohjelmiston toisto etukäteen on välttämätöntä. On myös hyvin tärkeää, että harjoitussessiot ovat inspiroivia. Jos esiinnyt ryhmän kanssa, on tärkeää tehdä settilista hyvissä ajoin, koita miettiä mikä vie ryhmää eteenpäin ja harjoitelkaa vaikeampia kappaleita joiden osaamisesta ryhmä hyötyy eniten. Jokaisen ryhmäläisen pitää myös harjoitella yksinään jotta valmistautuminen olisi täydellistä. Ohjelmiston rakenne pitää olla kaikilla hyvin opittu ja tarvittaessa kirjoita tärkeimmät asiat paperille toisten ryhmäläisten kanssa (rakenne/ bridge/ chorus/ soinnut). Jotta saisit eniten irti ryhmätyöskentelystä, tämä artikkeli auttaa.

Jos mahdollista, äänitä harjoitusesessiot. Se on hyvä tapa harjoitella ja opit myös huomaamaan alueet missä tarvitaan kehitystä.

Tee myös tarvittaessa muistiinpanoja, joiden avulla on helpompi muistaa kappaleiden rakenteelliset muutokset. Jos soitat tai laulat ryhmän kanssa, rytmisektio voi tomia kapellimestarina ja joskus pieni merkki rumpalilta tai basistilta auttaa kaikkia muistamaan laulun kohdat oikein ja saamaan hyvän lopputuloksen!

Esiintymisjännityksen hallitseminen

On keikkapäivä ja olet kohta astumassa lavalle…. polvissa heikottaa, hikoilet paljon ja vatsa on solmussas... esiintymisjännitys tuntuu selkeästi, mutta älä ole huolissasi, se on ihan normaalia! Jopa suurimmat artistit kuten Adele ja Luciano Pavarotti kokivat ja kokevat esiintymijännitystä, mutta siihen on olemassa muutama hyvä harjoitus.

Rentoudu niin hyvin kuin mahdollista ja keskity seuraaviin harjoituksiin: syvät hengitykset (hengitä syvään sisään ja päästä kaikki ilma ulos. Ota voimatorkut, lievittääksesi stressiä, mutta varo ettet lepää enempää kuin ehkä 20 minuuttia, ettet ole unelias menessäsi lavalle! Jos esiinnyt ryhmän kanssa, kokeilkaa ryhmähierontaa tehden sitä vuorotellen ja pitäen huolta että kaikki ovat rauhallisia ja keskittyneitä. Jos esiinnyt yksin, ota pieni tennispallo mukaasi ja pyöritä sitä jalan alla. Se on yllättävän hyvä ja tehokas harjoitus. Huumori lievittää stressiä hyvin ja luo rentoutuneen ilmapiirin.

Esiintyminen

Esiintymijännitys on voitettu ja olet lavalla. Kaikki sujuu hyvin, kunnes pieni häiriö rikkoo tunnelman: se voi johtua teknisestä ongelmasta, vääristä nuoteista tai häiriöstä yleisön joukossa! Älä anna sen häiritä sinua; muistuta itseäsi siitä, että suurin osa ongelmista jotka muusikot kohtaavat eivät välity yleisölle. Joten jos jotain tapahtuu, jatka soittamista! Jatka niin kuin mitään ei olisi tapahtunut ja pysy keskittyneenä antaaksesi parasta itsestäsi.

Näiden vinkkien avulla on helpompaa hypätä lavalle ja tehdä elämäsi esiintyminen joka sytyttää yleisön!


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.