5 vinkkiä taustaraitojen soittamiseen

Kun harjoittelee jotain instrumenttia, edessä on todennäköisesti jossain vaiheessa liittyminen ja soittaminen jossain bändissä. Kun soittaa yksin, tulee usein tehtyä rytmillisä virheitä joita ei välttämättä itse edes huomaa.

Oikeiden nuottien soittaminen ei riitä, vaan pitää myös osata ajoittaa soittaminen oikein ja tässä asiassa musiikki on anteeksiantamatonta. (ehkä muistamme kun itse olimme tässä tilanteessa ja kaikki oli jotenkin hämmentävää tai muistamme kun joku toinen teki vastaavan virheen?).

Ikävä kyllä, kaikilla ei ole mahdollisuutta soittaa bändissä. Tällaisessa tilanteessa taustanauhat ovat hyvä ratkaisu. Näissä raidoissa on kaikki muut soittimet mukana paitsi omasi, ja näin antaa hienon harjoittelualustan sinulle. Lisäksi näin sinulla on bändi valmiina soittamaan koska sinulle sopii.

Niin kuin arvasitkin, tämä on vähän kuin karaokea instrumentilla"!

Kun olet valinnut laulusi, älä vielä kiirehdi. Meillä on hyviä vinkkejä sinulle kun käytät meidän Taustaraitoja.

Ennenkaikkea, sinun on laitettava äänentasot oikein käyttäessäsi Taustaraitoja, eli tarpeeksi kovaa että kuulet oman soittimesi, mutta myös niin että alla oleva tausta erottuu hyvin. Jos kuuntelet Taustaraitoja liian kovaa , se saattaa tuntua oikealta ja tulee tunne että soittimesi sulautuu hyvin musiikkiin, mutta lopulta tämä silti hidastaa oppimistasi. On parempi kuulla omat virheet ensin ja soittaa omaa instrumenttia hieman kovempaa alussa.

Yksi tärkeä opetus, kun käytät meidän Taustaraitojaon,että ne opettavat sinut soittamaan rytmissä. Alussa saatatlaittaa "klikkiraidan" päälle, tai käyttää metronomia avuksesi pysyäksesi temmossa. (metronomiasetukset ovat joka raidan kohdalla sivustollamme).

Yritä ensin opetella kaikki kappaleen osat kunnolla sekä rytmiset kuviot. Kun tunnet nämä ensin, loppu helpottuu huomattavasti.

Voit myös kuunnlla kappaleen instrumentteja perän jälkeen. Jos esimerkiksi olet pianisti, kitaristi tai rumpali, keskity aluksi bassoon, joka auttaa sinua tuntemaan sävelvaihtelut ja temmonvaihtelut paremmin. Voit myös keskittyä rumpufilleihin osioiden välissä. Tee huomioita missä kohtaa laulaja aloittaa laulunsa jne. Bändin kanssa soittaminen on ihan eri asia kuin soittaminen nuoteista, joten käytä myös ystäviäsi apuna ja makutuomareina jos vain mahdollista.

Etene pikkuhiljaa. Sen sijaan että koitat heti soitaa kaiken oikein (riffi, soolo, tai rytmi), aloita soittamalla vain ensimmäinen nuotti joka iskulla. Tällä tavoin keskityt enemmän kappaleen rakenteeseen, rytmiin sekä muihin instrumentteihin.

Kun olet näin saanut kappaleen rakenteen haltuun, keskity sitten rytmisiin vaihteluihin ja iskuihin. Näiden jälkeen olet valmis soittamaan kappaleen kokonaisuudessaan.

Jatka lukemista

Parhaat karaokebiisit jokaiseen tunnelmaan: juhlahiteistä surullisiin balladeihin

Jos rakastat karaokea, parhaiden karaoke-kappaleiden valinta jokaiseen tunnelmaan voi tehdä illastasi unohtumattoman....

Parhaat rumpusettomattomat kappaleet ja taustaraidat, jotka parantavat esitystäsi

Haluatko kehittää rumpalitaitojasi? Olitpa soittamassa huvin vuoksi, harjoittelemassa tai valmistautumassa...

Kuinka Loistaa Live-Bändi Karaokessa: Parhaat Vinkit ja Temput Laulajille

Karaoke ei ole pelkästään huvia varten—se on keino kehittää laulutaitoja, lisätä itseluottamusta ja hallita...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.