It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

5 vinkkiä taustaraitojen soittamiseen

Kun harjoittelee jotain instrumenttia, edessä on todennäköisesti jossain vaiheessa liittyminen ja soittaminen jossain bändissä. Kun soittaa yksin, tulee usein tehtyä rytmillisä virheitä joita ei välttämättä itse edes huomaa.

Oikeiden nuottien soittaminen ei riitä, vaan pitää myös osata ajoittaa soittaminen oikein ja tässä asiassa musiikki on anteeksiantamatonta. (ehkä muistamme kun itse olimme tässä tilanteessa ja kaikki oli jotenkin hämmentävää tai muistamme kun joku toinen teki vastaavan virheen?).

Ikävä kyllä, kaikilla ei ole mahdollisuutta soittaa bändissä. Tällaisessa tilanteessa taustanauhat ovat hyvä ratkaisu. Näissä raidoissa on kaikki muut soittimet mukana paitsi omasi, ja näin antaa hienon harjoittelualustan sinulle. Lisäksi näin sinulla on bändi valmiina soittamaan koska sinulle sopii.

Niin kuin arvasitkin, tämä on vähän kuin karaokea instrumentilla"!

Kun olet valinnut laulusi, älä vielä kiirehdi. Meillä on hyviä vinkkejä sinulle kun käytät meidän Taustaraitoja.

Ennenkaikkea, sinun on laitettava äänentasot oikein käyttäessäsi Taustaraitoja, eli tarpeeksi kovaa että kuulet oman soittimesi, mutta myös niin että alla oleva tausta erottuu hyvin. Jos kuuntelet Taustaraitoja liian kovaa , se saattaa tuntua oikealta ja tulee tunne että soittimesi sulautuu hyvin musiikkiin, mutta lopulta tämä silti hidastaa oppimistasi. On parempi kuulla omat virheet ensin ja soittaa omaa instrumenttia hieman kovempaa alussa.

Yksi tärkeä opetus, kun käytät meidän Taustaraitojaon,että ne opettavat sinut soittamaan rytmissä. Alussa saatatlaittaa "klikkiraidan" päälle, tai käyttää metronomia avuksesi pysyäksesi temmossa. (metronomiasetukset ovat joka raidan kohdalla sivustollamme).

Yritä ensin opetella kaikki kappaleen osat kunnolla sekä rytmiset kuviot. Kun tunnet nämä ensin, loppu helpottuu huomattavasti.

Voit myös kuunnlla kappaleen instrumentteja perän jälkeen. Jos esimerkiksi olet pianisti, kitaristi tai rumpali, keskity aluksi bassoon, joka auttaa sinua tuntemaan sävelvaihtelut ja temmonvaihtelut paremmin. Voit myös keskittyä rumpufilleihin osioiden välissä. Tee huomioita missä kohtaa laulaja aloittaa laulunsa jne. Bändin kanssa soittaminen on ihan eri asia kuin soittaminen nuoteista, joten käytä myös ystäviäsi apuna ja makutuomareina jos vain mahdollista.

Etene pikkuhiljaa. Sen sijaan että koitat heti soitaa kaiken oikein (riffi, soolo, tai rytmi), aloita soittamalla vain ensimmäinen nuotti joka iskulla. Tällä tavoin keskityt enemmän kappaleen rakenteeseen, rytmiin sekä muihin instrumentteihin.

Kun olet näin saanut kappaleen rakenteen haltuun, keskity sitten rytmisiin vaihteluihin ja iskuihin. Näiden jälkeen olet valmis soittamaan kappaleen kokonaisuudessaan.

Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.