It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Lauluvinkkejä: leuka

Leuka ei ole ensimmäisiä asioita mitä tulee mieleen kun puhutaan laulamisesta. Vasta laulutekniikan virheitä etsittäessä, leuan rooli ymmärretään. Jos laulaja kokee stressiä, esim. ennen suurta konserttia tai tärkeää muuta esiintymistä, lihakset jännittyvät kurkussa ja leuan ympäristössä, joka vaikuttaa suuresti äänen laatuun.

Kannattaa huomioida leuan alue tarkkaan jopa silloin kun ei laula. On hyvin tärkeää venytellä laukaa ja saada sen lihakset rentoutumaan.

Harjoitus #1 : päästä irti

Helpoin ja luonnollisin harjoitus on antaa leuan vaan olla täysin rentona. Avaa suusi hitaasti ja pidä se aivan avoinna. Pistä sormet kummallekin puolelle leukoja ja tunnustele aluetta. Pidä sormesi ainakin 10 sekunttia näin ja tunne miten leuan alue täysin rentoutuu.

Harjoitus #2 : hierominen

Laita etu ja keskisormi leukojen takaosaan, korvien viereen. Avaa suusi hitaasti kunnes tunnet että sormet painuvat vähän sisäänpäin. Hiero tätä aluetta lempeästi jonkin aikaa. Jos tunnet halua haukotella, älä estä sitä - haukotus tarkoittaa että lihakset rentoutuvat.

Harjoitus #3 : anna kaulan levätä

Laita kätesi pään taakse, kaulan ympärille, niin että tuet täten kaulan aluetta. Anna pää-lihasten rentoutua ja tunne kuinka vain käsien tuki kannattelee päätä. Laula tässä asenossa ja tunne miten suun ja leuan alue rentoutuu ja laulusi saa lisää itseluottamusta.

Harjoitus #4 : lukeminen

Puhu kovalla äänellä sanoja joissa on vokaali « o » ([o:]). Englanninkielisiä esimerkkejä ovat esim. sanat, « rose », « pose », « close », « vote ». Huomaa miten leukaluut työskentelevät rentoutuneessa asennossa. Voit myös sanoa kovaa "ooooh" monta kertaa ja lisää siihen tunne kuin olisit yllättynyt.

Tee nämä harjoitukset juuri ennen laulamista ja tulet nopeasti huomaamaan eron ja laulamisesi paranee.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.