It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Harjoitusrutiinin luominen ja siitä kiinni pitäminen

Lahjakkuus auttaa paljon kun haluaa oppia laulamaan tai soittamaan, mutta on todistettu että vain harjoittelun kautta voi oppia parhaaksi, harjoitus tekee mestarin! Tätä mieltä on psykologi ja tohtori Anders Ericsson joka on sanonut että kuka tahansa voi tulla mestariksi missä tahansa lajissa kunhan harjoittelee tarpeeksi. Tohtori sanoo, että tullakseen todella hyväksi, pitää harjoitella 20 tuntia päivässä 50 viikkoa vuodessa, kymmenen vuoden ajan (eli yhteensä 10,000 tuntia). Tosin tällainen harjoittelu ei ole mahdollista monelle kun pitää elää jokapäivästä elämääkin.

Eli miten käytät sinulla olevan harjoitusajan parhaalla mahdollisella tavalla? Alla on muutamia vinkkejä tähän asiaan.

Tiedä mihin tähtäät

Haluatko saada levytyssopimuksen vai seuraatko vain intohimoasi? Kun tiedät mihin tähtäät, voit asettaa realistiset tavoitteet itsellesi ja syyllisyys sekä pettymykset eivät enää vaivaa.

Hanki oikeat työkalut

Et todellakaan ole yksin tämän ongelman kanssa. Harjoitusrutiinista kiinnipitäminen voi olla vaikeata, mutta on olemassa apuohjelmia jotka auttavat mittaamaan kehitystäsi ja tekemään harjoittelun helpommaksi. Meidän kustomoidut taustat ovat hyvä apu harjoituksiin, koska voit kustomoida ne juuri sellaisiksi kuin haluat. Mikä voisi paremmin auttaa sinua saavuttamaan juuri sen mitä haluat!

Älä luovuta

Tämä asenne yksin on jo puoli voittoa. Tiukan harjoitusrutiinin seuraaminen voi olla vaikeata. Tee itsellesi harjoitusaikataulu (esim. “harjoittelen vähintään 4 kertaa viikossa ja vähintään 30 minuuttia per kerta"). Tee itsellesi lukujärjestys jota seuraat jotta et keksi mitään muuta tilalle. Löydä myös ajat jotka parhaiten sopivat sinulle. Oletko ilta vai aamuihminen? Työskentele taipumuksiesi mukaan, älä niitä vastaan! Seuraa kehitystäsi ja anna itsellesi palkintoja. Mutta älä puske liian kovaa tai yritä liikaa, siitä seuraa vain psyykkinen väsymys ja burnout.

Harjoittele tietoisesti

Hyvin usein harjoittelemme ilman että olemme tietoisesti prosessissa mukana; tämä tapahtuu kun menet automaattimoodiin ja harjoittelet asioita mitä jo osaat ja jotka ovat sinulle mielyttäviä. Voit helposti kyllästyä ja et pääse eteenpäin, koska et yritä ylittää rajojasi. Tietoinen harjoittelu tarkoittaa, että olemme hereillä koko ajan harjoitellessamme. Tutkimme asentoa missä laulamme ja tekniikkaamme joka kannalta. Eli seuraamme harjoitusrutiinia jossa analysoimme samalla kuinka harjoittelemme ja mikä on oikein tai väärin, jotta oppisimme virheistämme ja tekemään asiat oikein.

Harjoitusrutiinin luominen voi olla työlästä, mutta kehitystä seuraa varmasti kun organisoimme harjoituksemme, varmaamme sille aikaa ja olemme kärsivällisiä.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä

Please do not use this form to suggest new songs, you can visit the dedicated page below. We can't process song requests by comment.

Lähetä ehdotus
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.