It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Pyhän Patrickin päivän alkuperä sekä musiikki

Joka maaliskuun 17:a päivä, ihmiset ympäri maailmaa pukeutuvat parhaimmansa mukaan vihreään asuun kunnioittakseen Pyhän Patrickin päivää. Tämä juhla on vaatimaton juhla ilman fanfaareita sekä tansseja ym. juhlallisuuksia. Pyhän Patrickin päivää vietetään uskonnollisena juhlana, vuonna 461 kuolleen samannimisen pyhimyksen kunniaksi.

Pyhä Patrick ei kuitenkaan ollut Englantilainen eikä edes Irlantilainen! Hänen nimensä oli Maewyn Succat, hän syntyi Cumbriassa Brittein saarteen pohjoispuolla. Irlantilaiset merirosvot kidnappasivat hänet 16 vuoden ikäisenä ja möivät orjaksi Irlantiin. Kuuden orjavuotensa aikana hän näki Jumalan näyssä ja siitä lähtien omisti elämänsä Hänelle.

Kun hän pääsi vapaaksi, hän eli hetken uskonnollista elämää kotiseudullaan, mutta sitten hänen uskonnollinen elämä johti hänet Walesiin, jossa hänestä tuli lopulta piispa. Myöhemmin hän seurasi uskonnollista kutsumusta, joka määräsi hänet takaisin Irlantiin, käännyttääkseen sikäläisiä oikeaan uskoon.

Legendan mukaan kaikki muuttui kun pyhä Patrick saarnasi Rock of Cashelissa. Tuona päivänä hän toi toivoa ja kaivattua suojelusta Irlantilaiselle väestölle hän käytti saarnassaan kolmea lehteä, kuvastamaan Jumalan kolminaisuutta. Tästä syystä nämä kolme lehteä ovat tärkeä symboli Irlannissa ja se selittää myös miksi ihmiset pukeutuvat vihreään tuona juhlapäivänä .

Kerrotaan että hän ajoi myös kaikki käärmeet pois Irlannista. Kyseessä lienee vertauskuva, joka tarkoittaa pahuuden poistamista.

Pyhän Patrickin legenda on tullut suosituksi 800 -luvulta lähtien ja joka maaliskuun 17:a päivä häntä muistetaan ympäri maailman. Chicagossa eräs joki värjätään vihreällä ja, New Yorkissa noin 200,000 ihmistä osallistuvat juhlaparaatiin. Kaikki paraatissa pitävät vihreää asua ja suosituin asu on haltiapuku (vihreä puku, korkea hattu ja parta ).

Musiikilliset juhlat ovat myös iso osa Irlannin kulttuuria (maan symboli on harppu) ja niissä soitetaan kansanmusiikkia sekä Kelttimusiikkia. Näissä juhlissa kuullaan usein sellaisia nimiä kuin: The Chieftains, The Dubliners, Clannad, The Dublin City Ramblers tai Planxty, sekä myös pub-rock laulajia, kuten The Pogues ja The Dropkick Murphys .

Jotkut artistit ovat uudistaneet vanhaa perinteistä Irkkumusiikkia ja tuoneet uusia sävyjä esiin. Tässä ovat kunnostautuneet mm. viulisti Frankie Gavin, Paddy Fahey ja yksi maailman eniten levyjä myyvä artisti, Enya.

Ja niille jotka eivät pidä vanhasta Irlannin perinnemusiikista, moderni rock on saanut monen Irlantilaisen sydämen sykkimään: U2, Rory Gallagher, Sinead O’Connor, Thin Lizzy, The Cranberries or Van Morrison ovat tuoneet Irlantilaista musiikkia maaimankartalle. Ja naapurimaiden artistesta mainittakoon Englantilainen(Sting), Skotlantilainen (Mark Knopfler) ja Welshiläinen (Tom Jones) joiden tiedetään osallistuneen tähän Kelttiläiseen juhlaan.

Ja jos Irlantilainen musiikki ei vieläkään ole sinun juttusi, voit kuitenkin osallistua luomallamme vihreäteemaisella soittolistalla: Where the Green Grass Grows - Tim McGraw to Green River - Creedence Clearwater Revival!

Kippis!


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.