It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Huono nuottikorva? Voit silti oppia laulamaan!

Jollain artisteilla on syntymästä voimakkaat laululihakset ja heidän on helpompaa saavuttaa vahva lauluääni. Vaikka monilla meistä ei ole mahdollisuutta tulla yhtä hyviksi kuin esim. Aretha Franklin, Freddie Mercury, tai Michael Jackson mutta hyvä uutinen on, että harjoittelulla monet meistä voivat saada vahvan lauluäänen (jopa heidän jolla on "huono nuottikorva").

Niin kuin mitkä tahansa lihakset, myös laulamiseen tarkoitetut lihakset voivat harjoittelulla parantua ja voimistua.

Harjoittele

Vaikka olisit klassissen koulutuksen saanut laulaja, se ei tarkoita että pystyt laulamaan Carmenin tapaisia aarioita lavalla. Koulutus auttaa ymmärtämään tekniikkaa ja sen toteuttamista (rytmi, melodia ja muoto). Kun kaikki nämä ymmäretään, on mahdollista totetuttaa musiikillisesti melkein mitä vain.

Ymmärrä kehoasi

Intensiivisesti ja vireessä laulamiseen tarvitaan monia lihaksia. Pallea lihas, jonka avulla hengität, on tärkeässä roolissa, koska sen avulla säätelet kuinka paljon ilmaa käytät laulaessa. Myös kurkussa on monia lihaksia jotka vaikuttavat lauluäänen sävyyn. Kun opit kontroloimaan kurkunpäätä, eli pitämään sitä alempana tai ylempänä, opit tuottamaan erilaisia sävyjä. Joten kaikkien näiden lihasten vahvistaminen auttaa laulamisessa hyvin paljon.

Etsi hyvä opettaja

Jos vakavissasi haluat oppia laulamaan, hyvän opettajan löytäminen voi ratkaista paljon. Laulamisen harjoittelu on eri asia kuin instrumentin harjoitteleminen. Instrumentin kanssa huomaa nopeasti jos tekee virheen, mutta laulun virheet ovat paljon vaikeampia hahmottaa. Pätevä opettaja huomaa nämä virheet ja osaa korjata ne. Kannattaa etsiä tarkkaan laulunopettajaa joka sopii sinulle ja jonka kanssa saat hyvän yhteisymmärryksen. Oikein opettajan kanssa asiat edistyvät nopeasti, mutta katso myös täältä blogista mitä meidän online opettajalla on sanottavana: Vapauta huulesi, Kielen merkitys and Vireessä laulaminen.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.