It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

8 tapahtumaa jotka muovasivat musiikin historiaa

20 vuosisadan loppupuoliskolla musiikki on demokratisoitu. Sitä on saatavilla ihan jokaiselle ja musiikkia löytyy joka kodista. Musiikin levinneisyys on tuonut uusia lahjakkuuksia, uusia sääntöjä ja käytäntöjä.

Tässä ovat 8 tapahtumaa jotka muuttivat musiikin historian.

Kuninkaan syntymä

Heinäkuu 5, 1954
Elvis Presley, mies josta piti tulla autokuski, mutta jolla oli intohimo Gospel -sekä Afrikkalaiseen musiikkiin, ei ikinä voinut kuvitella mikä häntä odotti kun hän astui ulos Sun Records Studioiden ovesta, jota siihen aikaan johti Sam Phillips. Hänen tarkoitus oli levyttää vain kaksi omaa kappaletta, mutta Phillips huomasi että “hänellä oli mielyttävä ääni" ja oli myös "hyvä balladilaulaja.” Mutta sitten kun Elvis lauloi Arthur Crudupsin That’s Alright Maman Elviksen todellinen persoona aukesi. Tästä innostuneena Phillips tarjosi hänelle heti sopimusta.

Beatlemania täydessä vauhdissa

Elokuu 15, 1965
The Beatles, oli jo supertähti Euroopassa kun he aloittivat Brittien valloituksen esiintymällä Shea Stadionilla San Franciscossa. Täydellä stadionilla oli 55,000 hysteeristä (naispuolista) katsojaa ja konsertti oli myös kallein siihen mennessä järjestetty kevyen musiikin konsertti. Fanien kirkuna ylitti musiikin volumetason ja kuulosti kuin nousuun lähtevältä jumbojetiltä.

Woodstock

Elokuu 15-18, 1969
Hippi sukupolven 3.5 päivän musiikillinen yhteistapaaminen Bethelissä, New Yorkissa. Festivaalilla oli yli 70.000 esiintyjää mm. (The Who, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana and Joan Baez). Tilaisuudesta kasvoi niin valtava, että järjestäjät kaatoivat aitoja päästäkseen sisään kaikkiaan yli 500.000 ihmistä.

Karaoken

keksiminen.

1971
Daisuke Inoue keksi koneen, jonka mukana amatöörit voivat laulaa valmiiksi äänitettyjen taustojen päälle. Karaoke oli syntynyt. Rahallista mainetta ei tullut alussa, mutta vuonna 2004, Inoue sai Ig Nobel Palkinnon (parodiaversion kuuluisasta Nobel Palkinnosta) huomionosoituksena keksinnöstä joka sai ihmiset "ensin nauramaan ja sitten ajattelemaan".

MTV:n lähtölaukaus

Elokuu 1, 1981
Music TeleVision musiikkikanavan lanseeraus käänsi musiikkimarkkinat ylösalas. Kanava oli erittäin suosittu nuorten parissa ja se antoi hyvän mahdollisuuden artisteille mainostaa musiikkiansa videon välityksellä.

CD produktion lähtölaukaus

1982
CD, jonka kehitti Sony and Phillips, tuli markkinoille vuonna 1982. DC:tä sanottiin tuhoutumattomaksi ja sen tarkoitus oli täydellisesti syrjäyttää LP levyt.

Michael Jackson muuttaa musiikkimarkkinoita

1982-1983
Popin kuningas räjäytti listat vuonna 1983 Thriller albumillaan. Se sisälsi kansainväliset hititThe Girl is Mine, Beat It, Thriller ja Billie Jean, levy möi määrän jota ei tähän päivään mennessä ole rikottu; yli 100 miljoonaa kappaletta. Se nosti myös musiikkivideot taidemuodoksi. Siitä tehty lyhytelokuva maksoi $900,000.

Apple julkistaa iTunesin

Kesäkuu 10, 2001
Steve Jobs julkisti fanfaarien saattelemana pienen musiikillisen vallankumoksen: alustan, jonka kautta voi ladata maksettua musiikkia digitaalisessa muodossa.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.