It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Musiikkia meidän eläimille

Ihmisen paras ystävä on koira, mutta miten meidän kuuntelema musiikki vaikuttaa niihin? Kun lemmikkien lukumäärä kasvaa maailmassa koko ajan ja lemmikit ovat nykyään kuin perheenjäseniä, on hyvä tietää miten kuuntelemamme musiikki vaikuttaa lemmikkien mielenlaatuun.

Kun eläimille soittaa samaa musiikkia kuin ihmisille, ne reagoivat eri tavalla, ainakin tohtori Charles Snowdenin mukaan. Jazz klassikko Summertime - Ella Fitzgerald, tai joku toinen hyvin tanssitava kappale kuten Wannabe - The Spice Girls eivät aikaansaa samanlaista reaktiota nelijakaisissa kuin ihmisissä.

Silti musiikin laatu vaikuttaa niiden tietoisuuteen: tutkimukset ovat osoittaneet, että klassinen tai jazz-musiikki vaikuttavat enemmän rauhoittavasti eläimiin kuin esimerkiksi villimpi rock musiikki. Vaikka tämä voi olla ilmeistä, niin tutkimukset osoittavat myös, että reaktion laatu riippuu eläimestä, sen rodusta ja jopa koosta. Esimerkiksi Chihuahua ei reagoi samalla tavalla kuin Tanskandogi heavy musiikkiin jos sille soitetaan esim. Walk - Pantera kappaletta.

Eläimen laatu vaikuttaa musiikkiin joka vaikuttaa eläimeen. Huomattiin, että kissat eivät välittäneet ollenkaan musiikista josta ihmiset pitävät. Mutta kun niille soitettiin musiikkia joka soi korkemmilla taajuuksilla, sillä näytti olevan selvä vaikutus niihin ja ne rauhoittuivat. Lehmät tuottavat paremmin maitoa, jos niille soittaa hidastempoista musiikkia ja koirat tuntuvat nauttivan enemmän klassisesta musiikista. Norsut tuntuvat olevan elämistä musikaalisimpia ja ovat hyvin kiinnostuneita erilaisista ääntä tuottavista esineistä ja linnut tuntuvat olevan musiikin suhteen lämipänä ihmistä.

Mitä musiikkia siis pitäisi soittaa kun lemmikki on lähellä?

Tätä aihepiiriä tutkitaan tieteellisesti koko ajan; pikkuhiljaa alkaa löytyä musiikkia joka on tarkoitettu nimenomaan lemmikeille. Vielä ei ole todistettu että jonkun tyylisellä musiikilla olisi mitään negatiivisia vaikutuksia eläimiin. Silti, tässä ovat meidän suosituksemme

Ja jos koirasi alkaa ulvomaan, kissasi poistuu huoneesta tai kultakalasi hyppää pois akvaariostaan..olet saanut vastauksesi!


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.