It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Aliarvostetut muusikot... omassa ryhmässään

Kun lahjakkuus ja huomaavaisuus jakautuu epätasaisesti musiikillisessa kokoonpanossa, se voi johtaa epäoikeudenmukaisuuteen ja turhautumiseen. Tässä on katsaus kaikkein väärinymmärreityihin ja aliarvostetuimpiin muusikoihin.

Dennis Wilson

The Beach Boys

Kaikista viidestä Kalifornialaisesta pojasta, jotka lauloivat surffauksesta, Dennis Wilson oli ainoa joka harrasti kyseistä urheilua. Vaikka Dennis oli bändin seksisymbooli, hän pysyi taustalla ja hyväksyi roolinsa on-off muusikkona. Hän ei kuulemma paljoa olkaansa kohauttanut kun bändikaverit kutsuivat vieraan rumpain soittamaan studiosessioihin. Kuitenkin tämä varautunut rumpali oli erittäin lahjakas säveltäjä. "Kerran kun pidin roudaustaukoa," sanoo keikkamuusikko ja Denniksen ystävä Daryl Dragon, "kuulin kauniin pianomelodian. Katsahdin ylös ja näin Denniksen. En edes tiennyt että hän soitti pianoa." Ikävä kyllä bändin laulaja Mike Love ei arvostanut lahjakasta rumpalia lähinnä koska hän halusi pitää yllä omaa sädekehäänsä. Kitaristi Al Jardine koitti kerran tasoittaa tilejä Beach Boysin nimissä kun hän sanoi: "Hän ei ollut aliarvostettu rock muusikko, vaan hän oli aivan omassa luokassaan …"

Mick Taylor

The Rolling Stones

Vuonna 1969 nuori kitaristi Mick Taylor, joka oli silloin kaksikymmentä vuotta vanha, sai kantaa raskaan taakaan paikatessaan Brian Jonesin, kun tämä oli äkillisesti kuollut. Mutta hän teki tämän loistavasti ja piti yllä Stonesin blues juuria levyllä Exile on Main Street sekä Sticky Fingers. Ikävä kyllä Keith Richards ja Mick Jagger eivät olleet valmiit antamaan nuorukaiselle hänen ansaitsemaansa tilaa. He halusivat myös pitää säveltäjäoikeudet nuorelta kitaristilta joissa tämä oli ollut mukana säveltämässä. Esimerkkeinä Moonlight Mile tai Tops. Asia meni oikeuteen asti ja se päätyi onneksi sovintoon. Mutta vanhat ystävät eivät sopineet välejään ennen kuin vuonna 1981.

Rick Wright

Pink Floyd

Kahden suuren egon David Gilmourin ja Roger Watersin blokkaama kosketinsoittaja Rick Wright antoi Pink Floydin musiikille vertaansa vailla olevan melodisen herkkyyden ja älykkyyden. Hän antoi herkkätuntoisesti tilaa muille ja hänen yli käveltiin, vaikka olisi ansainnut paljon enemmän loistavista tulkinnastaan mm. kappaleissa The Great Gig in the Sky tai Us and Them tai laulussaan kappaleessa Times, Echoes ja Astronomy Domine. Kappaleessa "Animals" häntä ei edes huomioida ollenkaan. Nämä huonot välit Watersin kanssa tulivat varsin selvästi esille "The Wall" levyä tehtäessä. Ironisesti Wright palkattiin levyn konsertteihin työntekijänä eikä bändin jäsenenä! Mutta ehkä oikeus tapahtui, koska The Wallin massiivinen kiertue meni miinukselle ja ainoa joka siitä sai todellisen palkkansa oli Wirght.

Glen Matlock

Sex Pistols

Samalainen pettymys tuli Glen Matlockille, joka oli the Sex Pistolsin basisti. Hän oli bändin perustajajäsen ja ainoa joka bändissä osasi oikeasti säveltää. Heidän managerinsa Malcolm McLaren nojautui häneen suuressa määrin kun bändin piti saada aikaan jotain muutakin kuin sekoilua. Sitten kun Johnny Rotten tuli bändiin ja hänestä tehtiin keulakuva, Matlockin vaikutus bändiin väheni ja lopulta hän sai potkut ryhmästä. Toiset bändiläiset halusivat pitää Matlockin bändissä sessio muusikkona, mutta Matlock kieltätyi ja hänet korvasi basisti Sid Vicious, joka otettiin ryhmään lähinnä asenteen, ei lahjakkuutensa perusteella.

George Harrison

The Beatles

Lempinimi "hiljainen", eli George Harrison, joka oli nuorin Beatle, mutta ei todellakaan vähiten lahjakas. Suurten nimien John Lennonin ja Paul McCartneyn oli kuitenkin hyvin vaikea antaa tilaa Georgelle. Harrison sai vain muutaman sävellyksensä julkaistua Beatlesin levyillä, vaikka hän osoitti suurta kykyä ja lahjakkuutta tekemällä mm. kappaleet: Something, Here Comes the Sun, While My Guitar Gently Weeps. Tästä turhautuneena tilanne kulminoitui Harrisonin lähtiessä bändistä kun he olivat äänittämässä tripla levyä! Harrison itse totesi tilanteesta näin, "tunsin olevani useiden vuosien ajan täynnä oleva pato, joka äkkiä murtui." Oikeus kuitenkin tapahtui: Harrison sai voiton lopulta kun hänen levynsä All Things Must Pass oli listaykkönen monissa maissa, samaan aikaan kun hänen bändikaverinsa eivät sijoittuneet samoilla listoilla.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.