Bändien taistelu - musiikin suurimpien artistien yhteenotto

Musiikin kirkaimmat tähdet ovat karismaattisia ja valovoimaisia lavalla. Mutta kun samat artistit käyttävät sanoituslahjojaan hyökätäkseen toisten lahjakkaiden sanoittajien kimppuun, voi syntyä syviä haavoja.

Tässä viisi esimerkkiä joissa kilpailusäännöt ovat kuin hiekkaan piirretyt. Tervetuloa musiikkimaailmaan!

Paul Weller vastaan David Bowie

Vuonna 2006, Paul Weller kommentoi vihamielisesti, että David Bowie on urallaan julkaissut vain kolme hyvää levyä. Kuten odottaa saattaa, Bowie fanit reagoivat tähän kirjoitukseen. Kaksi vuotta eteenpäin ja Paul Weller otti kommenttinsa takaisin paljastaessaan Mojo lehdessä, että hänestä on tullut uudelleensyntynyt Bowie fani ja levyttäessään uutta 22 Dreams albumiaan, hän oli koko ajan kuunnellut sekä Low että Ziggy Stardust levyjä. Kun Bowie sai tietää Wellerin uudesta näkökulmasta, hän lähetti tälle kiitoskirjeen jossa kiitti Wellerin lämpimistä sanoista. Tosin hän lisäsi loppuun lauseen "Hyvin tehty Paul, voinko nyt saada kampaukseni takaisin?" hän liitti mukaan kuvan itsestään 60-luvulta. Paul ei kantanut kaunaa ja vuonna 2012 hän antoi lapselleen Bowien nimen.

The Smashing Pumpkins vastaan Pavement

Vuonna 1994, Stephen Malkmuksen bändi Pavement kommentoi The Smashing Pumpkinsin kappaletta "Range Life" joka julkaistiin albumilla "Crooked Rain, Crooked Rain." Laulaja sanoi että Chicagolais bändin sanoitukset ovat surkeita "en voi ymmärtää mitä he [The Smashing Pumpkins] tarkoittavat enkä oikeasti välitäkään." Billy Corgan, vastapuolen laulaja, tästä suuttuneena järjesti oman bändinsä samalle keikalle todistaakseen paremmuutensa. Lehdistö seurasi tilannetta ja Corgan totesi asiasta "olen varma että kyseessä on kateellisuus" ja "ihmiset eivät tykkää Pavementista ... he kuuntelevat mielummin Smashing Pumpkinsia, Holea tai Nirvanaa, koska näillä bändeillä on oikeasti heille merkitystä."

Paul Simon vastaan Art Garfunkel

Nämä kaksi nimeä ovat erottamattomat ja he ovat aikakautemme kuuluisimpia duettoja. Silti he onnistuivat olemaan musiikillisesti hyvinkin paljon toisistaan erillään - erityisesti Paul Simon - mutta kumpikaan ei koskaan saavuttanut samanlaista suosiota soolo artistina. Silti heidän välillään oli koko ajan kitkaa, viimeksi vuonna 2015. Art Garfunkel kommentoi Paulia Telegraphin haastattelussa: "tyranni jolla on Napoleon kompleksi". Ilmeisesti hän ei ole vieläkään osannut käsitellä jo 45 vuotta aiemmin tapahtunutta tieden eroamista ja totesi "Kuinka voit vain kävellä ulos tästä onnekkaasta paikasta maailman huipulla Paul? Mitä sinulle on tapahtunut, idiootti? Kuinka saatoit päästää kaiken tuon menemään - nuija."

Joni Mitchell vastaan Bob Dylan

Joni Mitchell lopetti esimerkillisen uransa vuonna 2002. Mutta "kaikkien hippien kuningatar" ei silti hiljentynty täysin ... Hän oli hyvin kovasanainen vuonna 2010 toista aikalaistaan Bob Dylania kohtaan. "Hän on kopioija ja hänen nimensä ja äänensä ovat epäaitoja. Kaikki mikä liittyy Bobiin on huijausta.” Nämä kärkevät huomautukset julkasitiin New York Times artikkelissa jossa paljastettiin Dylanin sanoituksen "lainaaminen" vanhasta sodanaikaisesta julkaisusta. Joni Mitchell lisäsi "niin kuin moni muu, hän on menettänyt inspiraation" Myöhemmin hän kielsi suurimman osan sanomastaan ja syytti haastattelijaa sanomansa vääristelystä. Hän kuitenkin totesi vielä: "Pidän hänen lauluistaan vaikka musiikillisesti hän ei ole kovin lahjakas."

Trent Reznor (Nine Inch Nails) vastaan Chris Cornell (Soundgarden)

2007 ja 2009 välisenä aikana Soundgardenin johtohanhmo Chris Cornell oli hetkellisesti ilman bändiä. Hän päätti julkaista sooloalbumin Scream koska hänen silloisella Audioslaves -bändillä oli paljon sisäisiä ristiriitoja. Sooloalbumin taiteelliset valinnat saivat kuitenkin Audioslavesin jäseniltä paljon haukkumisia. Chris Cornell oli kuitenkin hyvin ylpeä uudesta tekeleestään ja sanoi suuntaavansa yhä enemmän RnB:n tyylisuuntaan. Hän oli myös ottanut Timberlandin sooloprojektinsa tuottajaksi. Trent Reznor, Nine Inch Nails bändin johtaja yllättyi kuullessaan että yksi Chrisin soololevyn tuottajista oli Justin Timberlake ja liittyi mukaan negatiiviseen kuoroon uudesta levystä. Reznor julkaisi Twitterissä: "Tiedättekö tunteen kun joku nolaa itsensä niin pahasti että tunnette itse suurta noloutta? Oletteko kuulleet Chris Cornellin levyn? Jeesus!" Cornell vastasi myös uskonnolliseen sävyyn: "Mitä luulet Jeesuksen Tweetanneen? Anna sen joka on synnitön heittää ensimmäinen kivi, tai "onko kukaan nähnyt Juudasta? Hän oli täällä hetki sitten." Mihin tämä kaikki lopulta johti? Vuonna 2014, Soundgarden ja NIN tekivät yhteisen kiertueen.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.