It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Caring for your instrument

Monelle muusikolle heidän instumenttinsa on ikään kuin jatke heistä itsestänsä. Instrumenttia kohdellaan erittäin hyvin ja huolellisesti. Olitpa sitten instrumenttien keräilijä tai tavallinen muusikko, tiedät että instrumenttisi vaatii (ja ansaitsee) täyden huomion jotta tiedät saavasi siitä parhaimman irti. Niille kenelle oma ääni on tämä instrumentti, lue lisää aiheesta täältä.

Tässä on muutama vinkki, joilla pidät parempaa huolta instrumentistasi ja pidennät sen ikää.

Ota soittimen laukku esiin

Melkein jokaisella soittimella on laukku tai pussi joka suojaa niitä. Soittimen omaa laukkua on syytä kunnioittaa: älä koskaan kuljeta soitinta sujaamattomana. Olkoon se yksinkertainen laukku tai vahvempi lentolaukku, se pitää soittimesi suojassa naarmuilta ja vahingolta. Tarkista laukun tai suojuksen kunto säännöllisesti. Jos siinä on vetoketjuja tai vastaavia, pidä huoli että ne ovat kunnossa, ettei soitin yllättäin tipu suojuksesta. Jopa hyvin isot soittimet kuin pianot ja harput olisi syytä suojata. On syytä huomioida laukun pienetkin halkeamat varsinkin jos sinulla on kotieläimiä.

Pidä soitin omassa telineessään!

Muista fysiikan sekä Murphyn lait, jotka ovat yhtä vahvoja kuin vaikka hillo joka liukuu pois leivän päältä: Newtonin painovoimateoria. Tämä on laki joka astuu voimaan jos jätät soittimesi tasapainoilemaan tai nojaamaan vaarallisesti ja tuulenvire tms. saa sen kaatumaan. Jos soitin on pakko jättää nojaamaan jätä se pystyasentoon, ja katso että se seisoo turvallisesti, tai mieluiten käytä instrumentille tehtyä telinettä. Kitaralle, bassolle, koskettimille ja joillekin erikoisimmin muotoilluille instrumenteille on olemassa ihan omat turvalliset telineet.

Ei liian kuumaan eikä liian kylmään

Soitinta ei saisi koskaan jättää äärimmäisiin lämpitiloihin tai paikkaan missä lämpötila vaihtelee paljon.
Jos ulkona on -10° C (50° F) ja sisällä on 20° C (68° F) missä soitat, anna soittimelle aikaa sopeutua uuteen lämpötilaan ennen kuin poistat sen laukustaan.
Älä myöskään jätä soitinta jäähdyttimen tai patterin lähelle, suoraan auringonvaloon tai vetoiseen paikkaan. Lämpövaihtelut vaikuttavat soittimen vireeseen ja myös puumaterialiin. Se saattaa myös haljeta jos lämpövaihtelut ovat kovin isoja. Käytä itseäsi mittarina jotta tiedät mikä on soittimelle paras. Itsesi tavalla, soitinkin tulee parhaiten toimeen tasaisissa lämpötiloissa (ideaali on 19 ja 20° C / 66.2 ja 68° F) ja paikoissa jotka eivät ole liian kosteita tai kuivia.

Pidä soitinta silmällä

Kaikissa olosuhteissa ja aina pidä silmällä soitintasi ihan vaikka varkauden varalta tai estääksesi ohikulkijoita tarttumasta siihen.

Aika puhdistukselle!

Puhdista soittimesi säännöllisesti puhtaalla kuivalla nukkavapaalla liinalla tai pumpulilla, jolla poistat sormenjäljet, pölyn ja muodostuneen lian. Vältä kodin siivoustuotteita koska ne voivat tehdä huonoa puupinnalle.
Kun puhdistat soittimesi puuosia, voit yrittää kiilottaa niitä, mutta aloita aina varovaisesti ja korkeintaan kerran kuussa, koska muuten saatat alkaa lisäämään puupinnan päälle ylimääräistä pinnoitetta joka ei ole hyväksi sen soinnille.

Helli, rakasta ja pidä huolta

Muista vaihtaa kielisoittimien kielet usein, koska ne hapettuvat pölyn ja hien yhdistelmästä ja niiden hohto häviää ja ne haurastuvat. Kielet pysyvät pidempään kunnossa jos käytät jotain voiteluainetta (niin kuinh Fast Freight), päivittäin. Puhdita tai vaihda huonokuntoisia soittimen metalliosia, jotka ovat huonontuneet hien aiheuttamasta korroosiosta.

Vähän harjoitusta

Tarkista myös soittimen mekaaniset osat säännöllisesti. Kitarassa esimerkiksi, liikuta mikrofonien valitsinta säännöllisesti niin vältät mahdollisen hapettumisen ja muut sivuäänet.

Omat säädöt

Älä tee omia säätöjä soittimeen ellet varmasti tiedä mitä olet tekemässä. Ota yhteyttä ammattilaiseen jos et ole varma mitä teet tai korjaustoimenpide herättää epäilyksiä.

Vuosittainen syyshuolto

Tee soittimelle kerran vuodessa läpikohtainen puhdistus ja huolto koska se auttaa soitinta pysymään kunnossa monta vuotta eteenpäin.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.