It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Asiantuntija neuvoja muusikoilta

Ranskalainen novelisti Georges Courteline kirjoitti, "Varo neuvoja, mutta seuraa hyviä esimerkkejä." Haluaisimme lisätä, että jos hyvät esimerkit antavat hyviä neuvoja, silloin molempi parempi! Tässä muutama tapaus joissa muusikot ja laulajat ovat selvittäneet niitä ongelmia mitä musiikin tekijöillä usein ilmenee ja haluavat jakaa tietonsa meidän kanssamme.

Nämä esimerkit saattavat auttaa meitä musiikin teillä tallaajia.

Al Di Meola (kitaristi)

“Kukaan muusikko ei voi sanoa: 'Ok, se oli siinä!' Aina löytyy varaa kehitykseen: sointujen harmoniset muunnelmat, oman harmoniatajun kehittäminen. Se miten keksit tai ratkaiset jonkun sointukulun riippuu improvisaatiokyvystäsi. Minulla on tarpeellinen musiikin teorian tietämys, jotta tiedän mikä skaala sopii tiettyjen sointujen kanssa - olen opiskellut sitä kahdeksenvuotiaasta asti!”

Ray Mazarek (Kosketinsoittaja bändistä Doors)

Sadetta muistuttavan kosketinosuuden säveltäminen kappaleeseen "Riders On The Storm," tuli minulle oivalluksena pitkällisen harjoituksen jälkeen. On olemassa New Yorkilainen vitsi joka ei taivu suomen kielelle, mutta kerrotaan se englanniksi; "tämä on tarina turistista joka kävelee Manhattania pitkin New Yorkissa. Hän näkee poliisin, kävelee tämän luo ja sanoo 'Konstaapeli, kuinka löydän Carnegie Hallin?' Ja poliisi vastaa: 'You have to train, to train, to train...." Well, that's what I did: E duuri ja menin skaalaa ylös alas. And I trained, trained, trained...

Brian Molko (Placebo) bändin laulaja

"On tärkeää pitää nöyrä asenne ja omata tarpeellinen itsekriittisyys, jotta voit oppia lisää. Paras neuvo mitä voin antaa, on olla menettämättä spontaanisuutta. Koen tämän todella tärkeäksi. Vietin paljon aikaa Bowien ja Michael Stipen sekä Bonon kanssa, opetti minulle monia asioita' esim. kuinka olla parempi tähtiartisti."

Greg Hetson (Bad Religionin) kitaristi

"Soita aina niin puhtaasti kuin mahdollista. Älä laita liian monia efektejä peräkkän: kitara, vahvistin ja muutama efekti riittää."

Bill Wyman (The Rolling Stonesin) basisti

"En ole mikään huippumuusikko. Kun muut puhuvat soinnuista kuten F6 tai F9, minulle se on yksinkertaisesti F -sointu. Basistin rooli on soittaa yhteen rumpalin kanssa ja antaa tilaa sooloinstrumenteille ja laululle. On tärkeää että tekee roolinsa mahdollisimman huomaamattomasti."

Brian May (Queenin) kitaristi

"Parhaat soolot ovat sellaisia, mitä voi hyräillä niin kuin laulumelodiaa. Pidän sooloista jotka seuraavat melodiaa ja tekevät vain pieniä variaatioita siihen. Soolot avaavat uusia ovia kappaleessa. Spontaanisuus on myös hyvin tärkeätä. Soolo ei saisi olla laskemoiva."

Lee Ranaldo (Sonic Youthin ex kitaristi)

"Improvisaation oppiminen on vuosien opiskelun tulos. Improvisaatio vaatii täyttä avoimuutta. Tiettyjä normeja tulee kuitenkin seurata. Kyseessä ei ole mikään 'tekniikka,' se on oikeastaan mielentila mikä saa improvisaation onnistumaan."

Kirk Hammett (Metallican) kitaristi

"Soolon kaikken tärkein osa on sen alku. Se sävyttää koko soolon jatkon. Sen pitää vaihdella, mennä ylös ja alas jolloin se voi pitää [yleisön] mielenkiinnon. Soolo on oma pieni sävellys kappaleen sisällä ja usein siitä tulee olennainen osa biisiä."


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.