It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Äänesi löytäminen kehosi kautta

Emme ehkä kiinnitä huomiota siihen, miten tavoitamme kuulijat laulaessamme (ja parhaassa tapauksessa heidän sydämensä), mutta ääni joka sinusta tulee ulos on koko eletyn elämäsi tulos ja moni asia on vaikuttanut siihen. Oletko valmis tutustumaan tähän kiertokulkuun?

Keho on instrumentti

Ääni ei ainoastaan synny suussasi, josta se sitten tavoittaa kuulijan. Se syntyy hyvin monimutkaisen prosessin kautta ja siihen vaikuttaa moni tekijä. Näiden monien tekijöiden kautta laulaja vaikuttaa äänen laatuun.

Jotta ymmärtäisimme äänentuotannon prosessin, meidän pitää ajatella kehoamme instrumenttina. On olemassa kolme tärkeää tekijää jotka pitää ottaa huomioon:

  • mekaaninen energia laukaistaan liikkeelle
  • generaattori joka muuttaa tämän energian äänienergiaksi
  • ja lopuksi, the ääntä tuottava "laatikko".

Otetaan esimerkiksi kitara: sormi aktivoi kitarankielen (johon plektra koskettaa), sitten kielen värähtelyn kautta, se muuttuu mekaaniksi energiaksi ja lopulta äänienergiaksi. Lopuksi kitaran äänikoppa toimii vahvistavana resonaattorina. Kehon mekaniikka, joka on ihan vastaava kuin instrumentin, toimii samalla periaatteella:

  • Kehon ilmanottojärjestelmä tuottaa mekaanisen energian vahvistetun ilman muodossa
  • äänihuulet (joita avustaa hampaat, kieli, huulet ym.) muuttavat ilman äänienergiaksi
  • the äänen voimistaminen tulee suun ja nielun kautta (tämän jälkeen ääni vielä vahvistetaan mikrofonin avulla).

Tuulitunneli

Hengitysmekanismin keskiössä ovat keuhkot, joita voidaan ajatella äänen generaattoreina. Se miten vahvasti keuhkot luovat ilmavirtauksen riippuu rintakehästä sekä palleasta. Pallea on iso puoliympyrän muotoinen lihas, joka on kiinnittynyt selkärankaan, rintakehään ja rintalastaan. Se on kaikkein tärkein hengityslihas, koska sen supistuessa täyttyvät hengitystiet.

Jos emme kiinnitä huomiota siihen, miten tämä lihas toimii, me tiedostamatta ohitamme siinä piilevän suuren voiman. Selitämme asiaa tarkemmin: jotta uloshengitys olisi mahdollinen, pallean pitää työntyä ylös ja sisäänpäin, keskelle ja sivuille. Luonnollinen refleksi on antaa ilman virrata vatsaan rintakehää supistamalla, mutta näin tehdessämme panemme itse asiassa vastaan pallean luonnolliselle voimalle ja kehitämme huonoa tapaa itsellemme.

Suuri pakoreitti

Ilma pakenee kummastakin keuhkopussista ja keuhkoputken kautta jatkaa matkaansa aina äänitorveen asti. Se kulkee kurkunpään läpi ja äänihuulten ohi. Äänihuulet ovat hyvin pienet limakalvon peittämät lihakset, jonka tehtävä on suojella henktorvea ja ne voivat avautua tai supistua. Ne resonoivat suoraan äänen kanssa.

Sitten ääni jatkaa kurkkutorveen. Sieltä sillä on kaksi eri reittiä kuljettavana: uloshengitys nenän tai suun kautta. Ääneen vaikutta myös kitalaki, joka tehtävä on sulkea reitti nenäonteloon tai toisaalta, äänen voi myös kuljettaa tätä reittiä nenäongelon kautta ulos.

Koko tämän matkan ajan, äänenlaatu mitä tuotetaan riippuu kahdesta toisiaan tukevasta energiasta: primitiivinen, joka johdattaa ilman suoraan kurkunpään kautta ulos ja moduloivampi, äänihuulten ja eri resonaattoreiden yhdistelmä, joka säätää ja ohjaa äänihuulten värähtelyä ja sen rytmistä sykettä.

Kuvatiedoston lähde: www.giphy.com


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.