It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

5 asiaa mitkä laulajat unohtavat

Vireessä laulamisen, sanojen muistamisen ja oikein lavalla olemisen lisäksi on pitkä lista muita asioita mitä laulajan on hyvä pitää mielessä. Keskitymme viiteen seikkaan jotka usein unohtuvat, mutta mitä ei yhdenkään laulajan pitäisi jättää huomiotta!

Terveydestä huolenpito

Enneltaehkäisevä hoito sekä oman terveydentilan huolenpito voivat parantaa laulamista vaikkei laulaisi yhtään nuottia. Alkoholin rajoittaminen ja tupakoimattomuus, riittävä nesteytys ja kurkun pitäminen lämpimänä ja suojattuna kylminä kuukausina pitävät äänesi kunnossa. Riittävä lepo ja stressitön elämä ovat myös hyvin tärkeitä. Opi lisää vinkkejä äänen ja kehon terveenä pitäminen.

Huonot lauluvalinnat

Ihmiset ovat kaikki erilaisia ja myös kaikki laualajat ovat erilaisia. Kaikki laulut eivät ole tehty jokaiselle laulajalle ja oikean laulun valinta voi saada joko myrskyisät aplodit tai vaihtoehtoisesti huonoa palautetta yleisöltä. Mieti mitä lauluja luonnostasi haluaisit laulaa ja miksi. Mieti millainen äänityyppi sinulla on, mitkä ovat hyvät ja huonot puolesi, äänialasi jne. Etkö tiedä mistä aloittaisit? Olemme koonneet ohjeet joista voi olla apua.

Lämmittelyvaiheen poisjättö

Ääni on lihas ja niin kuin mikä tahansa lihas, sitä pitää työstää oikein parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Jotta välttyisit liialliselta rasittamiselta ja vahingolta, lämmittely on hyvin tärkeätä. On olemassa monia nopeita harjoitteita joita tekemällä äänesi on joustava ja valmis kun tulee aika laulaa. Tässä muutama esimerkki.

Huono artikulaatio

Artikulaatio saattaa kuulostaa pikkuseikalta, mutta se on tärkeässä osassa hyvässä laulamisessa. Artikulaatio voi parantaa äänen tarkkuutta, resonanssia, äänen voimaa ym. Oikean lauluasennon lisäksi on myös tärkeää hengittää oikein. Suu aukeaa kokonaan ja happi virtaa vapaasti sisään ja ulos. Lue lisää aiheesta hyvän artikulaation edut.

Itseluottamuksen puute

Olet saattanut juuri elää traumaattisen kokemuksen, olet luonnostasi ujo tai ehkä olet aloittelija. Mikä onkaan syynä, itseluottamuksen puute on kaikkein suurimpia ongelma laulamisessa. Sinun pitää löytää oikeat työkalut itsellesi. Ehkä sinun pitää hajoitella laulutaustojen kanssa, hankkia hyvä opettaja ja kerätä kokemusta yleisön edessä esiintymisestä, itseluottamus ja usko kykyihisi on ehdottoman tarpeellinen jotta kehittyisit laulajana.

Onko muita asioita mitä laulajan pitäisi aina ottaa huomioon? Jaa näkemyksesi alla olevassa kommenttikentässä.


Jatka lukemista

Higher, Michael Bublé's last album, is already available on Karaoke Versio

Worthy heir to the jazz singers of the 1950s, Canadian artist Michael Bublé just released his new solo album Higher. A...

From « Don't Go Breaking My Heart » to « Cold Heart », Elton John still knows how to make us feel alive!

Iconoclastic artist, composer of timeless ballads and creator of hits that became classics, Sir Elton John has lived...

Cover songs for weddings? the answer is "yes"!

Soul, Rock, Pop, Movie score… Playing the right music at the right time is the magic formula to rock any wedding...


Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä
Kirjaudu sisään antaakseesi vastauksen.