It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Aloittelijan opas taustalaulamiseen

Kaikki amatöörit sekä ammatikseen laulavat ovat aina olleet kiinostuneita lauluharmonioista joita esim. Simon & Garfunkel tai The Beach Boys käyttävät jatkuvasti lauluissaan.

Nämä kauniit laulut on toteutettu lauluharmonioilla joka on verrattain vaikea ala hallita, ja joka itse asiassa vaatii myös musiikin teorian tuntemusta (soinnut, sävelläji)... tai ainakin erittäin hyvän musiikkikorvan.

Lauluharmonioissa lauletaan samat sanat ja rytmisesti sama suoritus kuin pää-laulussakin, mutta eri nuotissa.Yleensä lauluharmoniat ovat hieman päälaulua hiljaisemmalla jotta ne eivät muuta tai häiritse päälauluosuutta.

Jotta voit kehittää lauluharmonian, sinun pitää tietää missä soinnussa melodia kulkee. Sointu sisältää monia nuotteja ja näistä melodian rinnakkaisnuoteista harmonia koostuu. Harmonioita voi myös luoda jos osaa soittaa jotain soitinta. (tai vaikka etsimällä niitä netistä).

Useimmiten, sointu muodostuu kolmesta yhteisestä nuotista : perusnuotti, terssi (4 säveltä ylempänä, 3 jos sointu on molli) ja kvintti eli viides sävel perusnuotista (7 säveltä ylempänä). Esimerkiksi soinussa F, F nuotti on perusnuotti, A on terssi ja C on kvintti. Kun lauletaan F nuottiin harmonioita, jos sointuna alla on myös F, nuotit A ja C sopivat hyvin.

Otetaan toisena esimerkkinä G sointu, jossa B on (terssi) ja D on (kvintti). Jos laulu menee perunuotissa G, saat hyvältä kuulostavat harmoniat kun aloitat ne joko B tai D nuotista.

Edellä kerrottu on vain harmoniaopin perustaa ja niistä voidaan edetä paljon rikkaimpiin kuvioihin. Mutta kyseessä on kuitenkin ensimmäinen askel harmonia-opissa ja terssiä sekvä kvinttiä kuulee kaikissa moderneissa kappaleissa hyvin paljon.

Teorian lisäksi on tärkeää kouluttaa korvaa kuulemaan harmoniat sekä laulamaan niitä. Karaoke on tässä asiassa loistava harjoitusalusta. Voit laulaa harmonioita pää-laulun päälle sekä kokeilla erilisia kuvioita täysin vapaasti.

Yhteenveto ajanjaksosta Heinäkuu 21, 2014

Olemme lisänneet A Sky Full of Stars, Settle Down ja Good Time Girls 28 laulukokoelmaamme Taustaraitoja tällä viikolla Karaoke Versio palveluun. Tutustu Karaoke laulu tunnetuksi tekemä Coldplay, The 1975, tai Nathan Carter.

Yhteenveto ajanjaksosta Heinäkuu 14, 2014

Olemme lisänneet Mme Pavoshko, 500 Miles ja Blonde 40 laulukokoelmaamme Karaoke laulu tällä viikolla Karaoke Versio palveluun. Tutustu Instrumentaaliversio tunnetuksi tekemä Black M, The Hooters, tai Alizée.

Yhteenveto ajanjaksosta Heinäkuu 07, 2014

Olemme lisänneet Don't, Higher Love ja Sleeping With A Friend 49 laulukokoelmaamme Instrumentaaliversio tällä viikolla Karaoke Versio palveluun. Tutustu Taustaraitoja tunnetuksi tekemä Ed Sheeran, Steve Winwood, tai Neon Trees.

Yhteenveto ajanjaksosta Kesäkuu 30, 2014

Olemme lisänneet Sheezus, You'll Be Mine ja La cumparsita 56 laulukokoelmaamme Taustaraitoja tällä viikolla Karaoke Versio palveluun. Tutustu Karaoke laulu tunnetuksi tekemä Lily Allen, The Pierces, tai Thé dansant.

Mausta kesäsi uusilla akustisilla lauluversioilla

Kesä ja pitkät yöt ovat saapuneet.

Ehkäpä etsit täydellistä musiikkia nuotion äärelle? Karaoke Versio on tuottanut tämän vuoden parhaimmista kappaleista akustiset versiot. Nyt voit opetella kappaleet kitaralla tai laulaa mukana "unplugged" meiningillä.

Valitse vapaasti 160:tä akustisesta versiosta, ja elävöitä nuotiolaulusi näillä pop lauluilla.

Mikä on sinun akustinen suosikkilaulusi? Kerro se meille alla olevissa kommenteissa.

Arkistot